Αρχική Αφιέρωμα Φίλτρα Νερού – Πώς θα Αντιμετωπίσετε τα Προβλήματα του Νερού στη Θεσσαλονίκη

Φίλτρα Νερού – Πώς θα Αντιμετωπίσετε τα Προβλήματα του Νερού στη Θεσσαλονίκη

 

Η ποιότητα του νερού που καταναλώνετε, είναι πολύ σημαντική για εσάς και την οικογένειά σας. Οι βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο νερό της βρύσης, ενδέχεται να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να εγκαταστήσετε πιστοποιημένα φίλτρα νερού, που να αποβάλλουν κάθε τέτοια ουσία από το νερό της βρύσης.

Ωστόσο, ο τρόπος βελτίωσης της ποιότητας του νερού δεν είναι ίδιος για κάθε περιοχή της χώρας μας. Οι απαιτήσεις φιλτραρίσματος είναι διαφορετικές αφού επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι η μορφολογία του εδάφους, η προέλευση του νερού, όπως και αν υπάρχουν βιομηχανίες κοντά στις δεξαμενές.

Εάν είστε μόνιμοι κάτοικοι Θεσσαλονίκης τότε, πρέπει να γνωρίζετε τα προβλήματα του νερού σε αυτή την πόλη. Έτσι θα μπορέσετε να εντοπίσετε τις ανάγκες σας και να εγκαταστήσετε πιστοποιημένα φίλτρα νερού, που να σας προσφέρουν καθαρό και υγιεινό νερό.

Ποια Είναι τα Προβλήματα του Νερού στη Θεσσαλονίκη;

Η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει τα προβλήματα του νερού που εμφανίζονται κυρίως στις μεγάλες πόλεις. Πιο συγκεκριμένα, το βασικό πρόβλημα που εντοπίζεται στο νερό της βρύσης σε αυτή την πόλη είναι το χλώριο και τα υποπροϊόντα του. Επίσης, στο νερό της Θεσσαλονίκης υπάρχουν και άλλες βλαβερές ουσίες, όπως είναι ο μόλυβδος, οι ίνες αμιάντου κλπ.

Πώς Περνούν Αυτές οι Ουσίες στο Νερό

Το χλώριο είναι ένα στοιχείο με έντονες απολυμαντικές δράσεις, κι έτσι μπορεί να αφαιρέσει από το νερό της βρύσης διάφορους παθογόνους μικροοργανισμούς. Γι’ αυτό το λόγο, προστίθεται στο νερό της βρύσης. Παρά αυτές τις δράσεις όμως, η ουσία αυτή και τα παράγωγά της ενδέχεται να είναι επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Από την άλλη πλευρά, ο μόλυβδος και οι ίνες αμιάντου εμφανίζονται στο νερό είτε μέσω των βιομηχανικών αποβλήτων, είτε μέσω των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με παλιό δίκτυο και η διάβρωση των σωληνώσεων απελευθερώνει όλες αυτές τις βλαβερές ουσίες στο νερό της βρύσης.

Γιατί Είναι Επικίνδυνες για τον Ανθρώπινο Οργανισμό

Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει πιστοποιημένα φίλτρα νερού ή ψύκτες νερού, που περιέχουν φίλτρα, τότε καταναλώνετε καθημερινά αυτές τις ουσίες. Παρακάτω θα μάθετε τα προβλήματα που προκαλούν στην υγεία.

Χλώριο

Παρόλο που το χλώριο χρησιμοποιήθηκε για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, όπως είναι η χολέρα και ο τύφος, συνδέεται με αρκετές άλλες, σοβαρές ασθένειες. Ενδεικτικά, το χλώριο πλέον συνδέεται με την εμφάνιση διαφόρων καρκίνων, νεφροπαθειών και βλαβών στο καρδιαγγειακό και ενδοκρινικό σύστημα.

Ίνες Αμιάντου

Κατά το παρελθόν, η χρήση των αμιαντοσωλήνων ήταν πολύ διαδεδομένη και γι’ αυτό οι ίνες αμιάντου ακόμη περνούν στο νερό της βρύσης. Η ουσία αυτή έχει συσχετιστεί με την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου, πράγμα που κάνει την αφαίρεσή της επιτακτική.

Μόλυβδος

Ο μόλυβδος είναι ένα εξαιρετικά τοξικό στοιχείο που ανήκει στα βαρέα μέταλλα. Η κατανάλωσή του μπορεί να επιφέρει διάφορα προβλήματα στην υγεία, όπως είναι προβλήματα στο νευρικό σύστημα, τον εγκέφαλο, το συκώτι, μολυβδίαση κλπ.

Ο Καλύτερος Τρόπος Αντιμετώπισης Αυτών των Προβλημάτων Νερού

Η λύση για τα προβλήματα του νερού στη Θεσσαλονίκη είναι η εγκατάσταση πιστοποιημένων φίλτρων νερού. Ο ενεργός φαρμακευτικός άνθρακας σε συνδυασμό με ειδικές μεμβράνες που διαθέτει το φίλτρο μπορεί να φιλτράρει τις βλαβερές ουσίες που περιέχονται στο νερό της βρύσης ώστε και να φτάνει καθαρό και υγιεινό στο ποτήρι σας. Έτσι, μπορείτε να απολαμβάνετε υγιεινό νερό χωρίς οσμές ανά πάσα στιγμή καθημερινά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.