Αρχική Τοπικά Φωτογραφικές Ιστορίες: Πανέμορφες εικόνες απο την χιονισμένη Καρυά

Φωτογραφικές Ιστορίες: Πανέμορφες εικόνες απο την χιονισμένη Καρυά

Viral σε όλη την Ελλάδα έγινε η Καρυά τις τελευταίες ημέρες αφού το χιόνι ξεπέρασε και το ένα μέτρο.Φυσικά τα προβλήματα ήταν πολλά, αλλά αναμενόμενα με τέτοια χιονόπτωση.

Η επόμενη ημέρα όμως εκτός απο προβλήματα άφησε και πανέμορφες εικόνες με το άσπρο τοπίο σε συνδιασμό με τα όμορφα μέρη του χωριού να δίνουν φωτογραφικά καρέ ανεπανάληπτης ομορφιάς.

Η Καρυά είναι ορεινός οικισμός του δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου. Βρίσκεται στο όρος Καλλίδρομο, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων πάνω από την Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και σε απόσταση 10 χλμ. από τα Καμένα Βούρλα. Ο κύριος πληθυσμός των Καμένων Βούρλων προήλθε από την Καρυά όταν οι κάτοικοί της μετακινήθηκαν λόγω της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Μέχρι τότε τα Καμένα Βούρλα ήταν ελώδεις περιοχές και χωράφια.

Πλέον η Καρυά προσμετρά λίγους κατοίκους από τους παλαιούς, πιστούς του χωριού, με τους Καμενοβουρλιώτες όμως να διατηρούν ακόμη και να επισκευάζουν τα εκεί σπίτια τους. Επιπλέον διατηρούν ακόμη, οι περισσότεροι τουλάχιστον, τις εκτάσεις τους (κυρίως στάρια και ντομάτες) στην περιοχή. Ο πληθυσμός το 2011 ανερχόταν σε 35 κατοίκους. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια υπάρχει και από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή μία τάση ανάπτυξης του χωριού διοχετεύοντας κεφάλαια για κατασκευή δρόμων, πεζοδρομίων και εγκαταστάσεων φωτισμού.

Φωτογραφίες: Ηλίας Ακρίβος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.