Αρχική Ελλάδα «Φταίει ο καιρός»: Η ανακοίνωση ΟΣΕ για τη διακοπή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας...

«Φταίει ο καιρός»: Η ανακοίνωση ΟΣΕ για τη διακοπή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας την Πέμπτη

Φωτογραφία αρχείου

Τον κακό καιρό αλλά και τη μη έκδοση δελτίου έκτακτων καιρικών φαινομένων για την περιοχή δείχνει ως… υπαίτιους ο ΟΣΕ για τη διακοπή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στον βασικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πέμπτης που είχε ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν για ακόμα μία φορά εκατοντάδες επιβάτες του σιδηροδρόμου.

Ο Οργανισμός σημειώνει σε ανακοίνωσή του, ότι περίπου στις 18:30 εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές ριπές ανέμου σε τοπικό επίπεδο.

Τα καιρικά αυτά φαινόμενα (κυρίως οι ριπές του ανέμου) επηρέασαν την ομαλή κυκλοφορία των συρμών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αναλυτικότερα -τονίζει- σημειώθηκαν 3 διαφορετικά συμβάντα μέσα σε χρονικό διάστημα λιγότερο των 15 λεπτών τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή της ηλεκτροκίνησης σε σημαντικό μήκος σιδηροδρομικού δικτύου του άξονα Αθηνών Θεσσαλονίκης.

 

Ειδικότερα, αναφέρει τα ακόλουθα:

Περί ώρας 18:30 ενημερώνεται ο Ρυθμιστής Έλξης ότι υπάρχει πτώση μεγάλου δένδρου εντός της γραμμής μεταξύ του ΤΧ4 και ΤΧ5. Κατά τον ισχύοντα Κανονισμό Κυκλοφορίας έγινε διακοπή κυκλοφορίας των συρμών που κινούντο στην περιοχή αυτή με ταυτόχρονη διακοπή τάσης έλξης για να επέμβουν τα συνεργεία και να απομακρύνουν το δένδρο.
Σχεδόν ταυτόχρονα, στις 18:38 ο ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωσε τον Ρυθμιστή Έλξης ότι λόγω των ισχυρών ανέμων ένας πυλώνας του δικτύου των 150 KV  ‘δίπλωσε’ με αποτέλεσμα ο Υποσταθμός της Σίνδου να τεθεί εκτός λειτουργίας.
Τέλος περί ώρας 18:50 έπεσε άλλο ένα μεγάλο δένδρο στην περιοχή του ΣΣ Αδένδρου με αποτέλεσμα να διακοπή η κυκλοφορία συρμών και προς τις 2 κατευθύνσεις.

Η διοίκηση του ΟΣΕ προσθέτει ότι προσωπικό του Οργανισμού με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής έσπευσαν άμεσα στις περιοχές των περιστατικών και άρχισαν την αποκατάσταση των ζημιών με προσοχή ώστε να μην προκληθούν σοβαρές ζημιές στο δίκτυο της ηλεκτροκίνησης.

 

Περίπου στις 19:40 αποκαταστάθηκε η παροχή ισχύος στον Υποσταθμό Σίνδου από τον ΔΕΔΗΕ ενώ στις 21:45 όλες οι ζημιές είχαν αποκατασταθεί και η κυκλοφορία των συρμών επανήλθε στην κανονική λειτουργία, τονίζεται.

 

Ο ΟΣΕ ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωσή του ότι «η όλη καθυστέρηση της κυκλοφορίας ΔΕΝ οφείλετο σε τεχνική βλάβη εξοπλισμού του ΟΣΕ αλλά αποκλειστικά και μόνο στις έντονες καιρικές συνθήκες οι οποίες εκδηλώθηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο έκτακτο δελτίο καιρικών συνθηκών».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.