Αρχική Μουσική Φθιώτιδα: Σάρωσαν τα βραβεία οι διαγωνιζόμενοι από Λαμία και Αμφίκλεια (ΦΩΤΟ)

Φθιώτιδα: Σάρωσαν τα βραβεία οι διαγωνιζόμενοι από Λαμία και Αμφίκλεια (ΦΩΤΟ)

Τιμητικές διακρίσεις για τους διαγωνιζόμενους από τη Λαμία και την Αμφίκλεια στον Β΄ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μουσικής του Art & ArtMagazine στην Αθήνα…

 

Το Γ΄ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ έλαβαν οι διαγωνιζόμενοι:  Καψής Βασίλειος, Εμμανουέλα Αγγελακοπούλου και Λεμονιά Καρανικόλα με καθηγήτρια τη Λαμιώτισα Βίκυ Σιούτα

Με το Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ βραβεύθηκε ο Νικόλαος Μπακάρας (Κλαρίνο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Β΄ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μουσικής του Art & ArtMagazine στο Πανεπιστήμιο Πειραιά την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, όπου διαγωνίστηκαν νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους και αναδεικνύοντας την τέχνη τους, στις διαγωνιστικές κατηγορίες: Κλασσικών Οργάνων, Παραδοσιακής Μουσικής, Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής για πρώτη φορά, όπου άφησε και ξεχωριστές εντυπώσεις, Τραγουδιού και Μουσικών Συνόλων.

Τη λαμπερή αυτή καλλιτεχνική βραδιά, άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά και η Βυζαντινή Χιορωδία «Αντιφωνικό Μέλος προς τιμήν του Άρχοντος Μαϊστορος του Οικουμενικού Θρόνου Γρηγορίου Νταραβάνογλου.

Τιμήθηκαν σπουδαίες προσωπικότητες από το Art & ArtMagazine με τα «ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ»:

  • Ο κορυφαίος Έλληνας Μουσικοσυνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος βραβεύθηκε από τον διεθνούς φήμης solist του κλαρίνου Βασίλη Σαλέα και τον Αντιπρύτανη Πειραιώς Γρηγόριο Χονδροκούκη.
  • Ο σπουδαίος Συνθέτης και Στιχουργός Γιώργος Μουκίδης βραβεύθηκε από τον πρόεδρο του Διαγωνισμού & Εκδότη Νίκο Αμοργιανό.
  • Ο Άρχων Μαϊστωρ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Γρηγόριος Νταραβάνογλου βραβεύθηκε από τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου και Μητροπολίτου Πειραιώς π.Δανιήλ Ψωίνο.
  • Ο Αρχιμουσικός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Αραβίδης βραβεύθηκε από τον Επ.Καθηγητή του Αμερικανικού Παν/μίου της Βουλγαρίας και Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής Dr. Ευστάθιο Αρβανίτη.
  • Ο Τραγουδιστής & Μουσικός της Παράδοσής μας Παναγιώτης Λάλεζας βραβεύθηκε από τον Αρχιμουσικό Γιώργο Κοσμίδη.
  • Και η ξεχωριστή κυρία του Πειραιά Ειρήνη Νταϊφά βραβεύθηκε από τον Ιδιωτικό Ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη.

Τα χρηματικά έπαθλα των παιδιών προσέφεραν οι: Κώστας Κατσαφάδος, Αλεξάνδρα Γκανά, Γιώργος Τσούκαλης και Ευάγγελος Τσαρκατζόγλου, Σπύρος Σπυρίδων.

Η Κριτική Επιτροπή αποτελούνταν από καταξιωμένους Καθηγητές Μουσικής όπως τους: Ευστάθιο Αρβανίτη (Πρόεδρο),  Γρηγόριο Νταραβάνογλου, Γεώργιο Κοσμίδη, Αγγελική Μαρινάκη, Εύη Χλωρού, Εύα Βασιλοπούλου, Ουρανία Πρασίνου, Γεώργιο Καμαριάρη.

Οι 4 πρώτοι με χρυσό μετάλλιο που διακρίθηκαν και έλαβαν και το χρηματικό έπαθλο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό είναι:

Κατηγορία Τραγουδιού Ναταλία Κλαδά – Τσαπατσάρη.

Κατηγορία Κλασσικών Οργάνων Νίκος Σοφρώνης (Πιάνο Γιώργου Αραβίδη)

Κατηγορία Μουσικών Συνόλων «Χορωδία Καλλιτεχνήματα» – Μαρία Μιχαλοπούλου.

Κατηγορία Βυζαντινής Μουσικής Ανδρέας Μαργέτης

Κατηγορία Παραδοσιακής Μουσικής ο μικρός Νίκος Μπακάρας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.