Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τους εκπαιδευτικούς του νομού

«Θεωρητικές προσεγγίσεις και βιωματικές δράσεις στο όρος Καλλίδρομο», 11 & 12 Νοεμβρίου. Δείτε το Πρόγραμμα

σεμινάριο τελική 2016

Οι Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας (Γραφεία σχολικών Δραστηριοτήτων) και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας – Υπάτης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης διοργανώνουν διήμερο σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με τίτλο «Θεωρητικές προσεγγίσεις και βιωματικές δράσεις στο όρος Καλλίδρομο», την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του έργου LIFE11 NAT/GR/1014 “ForOpenForests” με τίτλο “Διατήρηση Δασών και Δασικών Ανοιγμάτων Προτεραιότητας στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και στο Όρος Καλλίδρομο της Στερεάς Ελλάδας”, στην περιοχή του  Όρους Καλλίδρομο.

Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και θεωρητική εκπαίδευση στο Δημοτικό Σχολείο Μώλου. Τη δεύτερη μέρα  θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο όρος Καλλίδρομο, όπου θα γίνει ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και θα ακολουθήσουν βιωματικές δράσεις.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιαστούν στους εκπαιδευτικούς του Νομού Φθιώτιδας  τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος του Καλλιδρόμου, και μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων να ευαισθητοποιηθούν και να μεταφέρουν στην τάξη την ιδέα της προστασίας αυτών των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής τους.  Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα του διήμερου σεμιναρίου.

Το έργο “ForOpenForests” υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό “ΔΗΜΗΤΡΑ”, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Το 75% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπόλοιπο 25% καλύπτεται από τους εταίρους. Συγχρηματοδότης είναι και ο Δήμος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου. Η διάρκεια του έργου είναι 63 μήνες, ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012 και λήγει τον Νοέμβριο του 2017.

Programme seminaria 2016

Πληροφορίες:

Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας        2231030647 και 2231024705 αντίστοιχα

ΚΠΕ Στυλίδας – Υπάτης 2238023121-

Γεωργιάδης Χρήστος, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, 2103224944, 6937214888, email: foropenforests@eepf.gr, ιστοσελίδα του έργου www.foropenforests.orgΑλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ