Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Φυλάκιση 7 μηνών σε μητέρα που δεν έστελνε το παιδί της σχολείο

Σε επτάμηνη φυλάκιση καταδικάστηκε 33χρονη μητέρα, στο Βόλο, που δεν έστελνε το παιδί της στο σχολείο επί 1,5 χρόνο

Σε επτά μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε 33χρονη μητέρα, με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Η μητέρα, επί1,5 χρόνο δεν έστελνε το παιδί της στο σχολείο.

Ακόμη, της επιβλήθηκε συμβολικό χρηματικό πρόστιμο, της τάξεως των 20 ευρώ.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο εισαγγελέας χαρακτήρισε το αδίκημα πρωτοφανές ενώ επισήμανε ότι η συμπεριφορά της μητέρας είναι αδιανόητη, σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε να προκαλέσει την αφαίρεση της επιμέλειας του παιδιού που στιγματίστηκε.

Ζήτησε την ενοχή της 33χρονης τονίζοντας ότι δεν επιτρέπεται οι γονείς να αντιδρούν στις όποιες αποφάσεις της Πολιτείας με τις οποίες δεν συμφωνούν, μέσω των παιδιών τους, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να μην είναι υποκριτική η συμπεριφορά της μητέρας που τελικά έστειλε το παιδί στο σχολείο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα, η απόφαση των γονέων να μην στέλνουν το παιδί τους στο σχολείο, ήταν λόγω του φόβου των κρουσμάτων και όχι άρνησης στη συμμόρφωση των μέτρων που έχουν επιβληθεί στα σχολεία για την μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

«Εμείς το πηγαίναμε κανονικά σχολείο μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Όταν εμφανίστηκαν κρούσματα σταματήσαμε να το πηγαίνουμε», είπε ο πατέρας της 11χρονης μαθήτριας σύμφωνα με το magnesianews, επισημαίνοντας πως πήραν και tablet για να παρακολουθεί τηλεκπαίδευση, ενώ τόνισε ότι η κόρη του συμμετείχε και στην γιορτή για την 28η Οκτωβρίου. Τέλος ο πατέρας της 11χρονης παραδέχτηκε ότι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ