Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Γ. Οικονόμου στο «ΕKO ACROPOLIS RALLY FORUM»: Οι εθελοντές στη Φθιώτιδα έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία της διοργάνωσης

 

Στο συνέδριο «ΕKO ACROPOLIS RALLY FORUM», το οποίο διοργανώθηκε στο Καβούρι την Τετάρτη (1/12), παραβρέθηκε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου.

Συμμετείχε στο πάνελ με τίτλο «Ο ρόλος του εθελοντισμού στην επιτυχία αθλητικών διοργανώσεων παγκόσμιας εμβέλειας», μαζί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, την Υπεύθυνη Εθελοντών Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντενίζ Παναγοπούλου και τον Πρόεδρο Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνη Αυγερινό.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, στάθηκε στη διάρκεια της ομιλίας του στη σημασία του εθελοντισμού για την επιτυχή και άρτια διεξαγωγή διοργανώσεων παγκόσμιας εμβέλειας σε όλο το φάσμα του αθλητισμού.

Έφερε το παράδειγμα της Φθιώτιδας, όπου μέσα από συλλογική προσπάθεια, επέστρεψε το Ράλι Ακρόπολις, μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όπως τόνισε ο κ. Γιάννης Οικονόμου, ο εθελοντισμός αποτελεί καταλυτικό στοιχείο για την πρόοδο σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας και βρίσκεται στο DNA της κουλτούρας και του πολιτισμού μας.

«Θέλω να τονίσω ότι η διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και δικαίωσε τις προσδοκίες όλων όσων εργάστηκαν για την επιστροφή της στη χώρα μας, από τη διεκδίκηση μέχρι την υλοποίηση. Αποδείξαμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μια άρτια διοργάνωση, επιβεβαιώνοντας ότι η χώρα μας μπορεί να φιλοξενεί αθλητικά γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας.

Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής, αλλά και η προσωπική διαχείριση του περισσεύματος ψυχής που έχει ο καθένας μέσα του. Θέλω να σας μεταφέρω, όχι μόνο με την ιδιότητά μου ως πολιτικός, δύο παραστάσεις για να αναδείξω τη σημασία των εθελοντών στο Ράλι Ακρόπολις. Η πρώτη ήταν λίγο πριν τη διοργάνωση, αλλά αποτέλεσε τον πρόδρομο των όσων ακολούθησαν. Ήταν όταν η Κοινωνία των Πολιτών της ιδιαίτερης πατρίδας μου, τη Φθιώτιδας, με μια πρωτόγνωρη ομοθυμία οδήγησε όλους τους αιρετούς εκπροσώπους του Νομού και της Περιφέρειας να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, έτσι ώστε να συνδράμουμε στην εθνική προσπάθεια για να επιστρέψει το Ράλι Ακρόπολις πρώτα στην πατρίδα και ακολούθως στον τόπο μας.

Οφείλω να πω ότι στη διάρκεια όλων αυτών των ετών που ασχολούμαι με τα κοινά, δεν είχα συναντήσει κάτι τέτοιο. Όλον αυτόν τον ενθουσιασμό, την ομόθυμη παρότρυνση, να φέρουμε ένα αποτέλεσμα. Ήταν τέτοια η απαίτηση των πολιτών για να επιστρέψει η διοργάνωση στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα ήρθε η πανηγυρική επιβεβαίωση. Εκατοντάδες άνθρωποι ήταν εκεί, όπου τους ζητήθηκε, συντεταγμένα, πειθαρχημένα, με τον τρόπο που θα πρέπει κάθε εθελοντής για να φέρει αποτέλεσμα, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Τίποτα και κανένα μεγάλο γεγονός δεν μπορεί να γίνει, χωρίς την ουσιαστική υποστήριξη της Κοινωνίας των Πολιτών. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί σπουδαία αθλητικά γεγονότα, χωρίς την παρουσία των εθελοντών. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί δραστηριότητα κρίσιμων λειτουργιών για την κοινωνία και την υγεία, χωρίς την παρουσία των εθελοντών.

Οι κρίκοι της συμμετοχής σε αυτήν την αλυσίδα δημιουργούν μια κουλτούρα που δεν λείπει από τον τόπο μας, αλλά πρέπει να αναδειχθεί η σημασία της. Πρέπει να γίνει στοιχείο του DNA των νεότερων γενιών.

Αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκε και το Νομοσχέδιο για τον Εθελοντικό Αθλητισμό, μια πολύ σημαντική παρέμβαση. Ο εθελοντισμός δεν είναι μόνο ένα σημαντικό κομμάτι του αθλητισμού, αλλά διαμορφώνει χαρακτήρα και συμπεριφορά.

Είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που έρχεται να συμπληρώσει αντίστοιχες σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όπως στα σχολεία και την εκπαιδευτική διαδικασία. Αποτελεί μήνυμα προς όλους εμάς, τους γονείς, να βάλουμε τον εθελοντισμό στην καθημερινότητά μας. Ο συμβολισμός είναι ότι πρώτα και πάνω από όλα οι κοινωνίες χρειάζονται ανθρωπιά, αλληλεγγύη. Αυτά τα στοιχεία δημιουργούν τους πιο στέρεους, ισχυρούς και διαχρονικούς δεσμούς ανάμεσα στους ανθρώπους».

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ