Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Γ. Σαρακιώτης: «Χαρακτηριστικές της απαξίωσης από την Κυβέρνηση οι εικόνες στα ΕΛ.ΤΑ. Αταλάντης»

 

Στο θέμα της απαξίωσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) και της εν γένει υπολειτουργίας των καταστημάτων τους και στη Φθιώτιδα επανέρχεται, μέσω αναφοράς του προς τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης.

Παραπέμποντας στις καταγγελίες του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ.) για την απαξίωση των ΕΛ.ΤΑ. Φθιώτιδας, ο κ. Σαρακιώτης τονίζει την αδιαφορία της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για την εύρυθμη λειτουργία τους. Όπως υπογραμμίζει ο Βουλευτής Φθιώτιδας, ο πολλαπλασιασμός των προβλημάτων στη λειτουργία του οργανισμού και στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας έχει επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητα τόσο των πολιτών όσο και των εργαζομένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα ΕΛ.ΤΑ. Αταλάντης, όπου καθημερινά συνωστίζονται δεκάδες πολίτες, που θέλουν να εξυπηρετηθούν, ενώ ο μοναδικός υπάλληλος εξακολουθεί να εργάζεται σε εξαντλητικούς ρυθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαρακιώτης, στις 9 Ιανουαρίου 2020, είχε υποβάλει ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό αναφορικά με τις ομαδικές απολύσεις συμβασιούχων στα ΕΛ.ΤΑ. οι οποίες, όπως είχε τότε επισημάνει, «υποβαθμίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών και επιφέρουν τρόμο στους εργαζόμενους». Εν συνεχεία, στις 2 Ιουλίου 2020, κατέθεσε ερώτηση μαζί με ομάδα Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και πάλι προς τον αρμόδιο Υπουργό, ζητώντας απαντήσεις για την καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ΕΛ.ΤΑ. και τη μονομερή απόφαση για περικοπή της αποζημίωσης απόλυσης κατά 50%.

 

Δείτε το αναλυτικό κείμενο της αναφοράς:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Θέμα: «Απαξίωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) και υπολειτουργία τους στην Π.Ε. Φθιώτιδας»

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ιωάννης Σαρακιώτης καταθέτει ως αναφορά το δελτίο τύπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ.) με θέμα «Καταγγελία για την απαξίωση των ΕΛ.ΤΑ. Φθιώτιδας». Εντός του προκείμενου κειμένου, επισημαίνεται η αναποτελεσματικότητα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης και της Διοίκησης του οργανισμού, η οποία έχει οδηγήσει στην απαξίωσή του και στον πολλαπλασιασμό των προβλημάτων και στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ΕΛ.ΤΑ. Αταλάντης. Απότοκο αυτής της κατάστασης είναι η μεγάλη καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών, οι οποίοι προσέρχονται στα καταστήματα, αλλά και οι εξαντλητικοί ρυθμοί εργασίας των υπαλλήλων των ΕΛ.ΤΑ..

Επισυνάπτεται το δελτίο τύπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ.).

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας, καθώς και τη σχετική ενημέρωσή μας.

Αθήνα, 21/10/2020
Ο Καταθέτων Βουλευτής
Σαρακιώτης Ιωάννης


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ