Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Γ. Σαρακιώτης: «Το στίγμα της Φθιώτιδας στον ακαδημαϊκό χάρτη γίνεται δυσδιάκριτο με ευθύνη της Ν.Δ.»

Τις εγκαταστάσεις των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στη Λαμία επισκέφθηκε σήμερα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης, ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα Βαγ. Σακελλάρης και η Υπεύθυνη Παιδείας, Αθ. Καραμήτσου.

Η συνάντηση με τον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών, Καθηγητή, κ. Παντελή Μπάγκο και τον Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, κ. Ιωάννη Αναγνωστόπουλο, τον Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, κ. Γεώργιο Φούρλα και τον εκπρόσωπο του Τμήματος Φυσικής, κ. Τσώνο Χρήστο, πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια τόσο της κοινοβουλευτικής παρέμβασής του σχετικά με την εδώ και ένα (1) χρόνο εξελισσόμενη απαξίωση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Περιφέρειας και τη δημιουργία μεγάλων αδικιών στο σύστημα των μετεγγραφών των φοιτητών, όσο και της πρόσφατης δημόσιας τοποθέτησής του, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην οριστική κατάργηση τριάντα επτά (37) Πανεπιστημιακών Τμημάτων της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι και εκείνο της Λογοθεραπείας στη Λαμία.

Επιπλέον, στη συνάντηση συζητήθηκαν τα εξής:

  • το ζήτημα της διαφαινόμενης μείωσης του αριθμού των εισακτέων στις Πανεπιστημιακές Σχολές και ιδίως στα Τμήματα της Περιφέρειας, πράγμα για το οποίο έχει κληθεί από τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία κατ’ επανάληψη να απαντήσει στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης.
  • την υποβάθμιση των εργαστηριακών και ερευνητικών υποδομών και την έλλειψη του αναγκαίου εξοπλισμού που είναι απαραίτητα για την ομαλή εξέλιξη προγραμμάτων με σημαντικούς προϋπολογισμούς.
  • την αναγκαιότητα σύμπραξης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β΄ βαθμού για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης: «Το στίγμα της Φθιώτιδας στον ακαδημαϊκό χάρτη γίνεται ολοένα και πιο δυσδιάκριτο καθώς η κ. Κεραμέως, ως άξια συνεχιστής του Σχεδίου “Αθηνά”, σχέδιο – ταφόπλακα του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, βασιζόμενη στην ανοχή και την αδιαφορία των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος στην περιοχή, κυριολεκτικά, ισοπεδώνει δημόσιες πανεπιστημιακές δομές ανά τη χώρα», ενώ προσέθεσε ότι:

«Δεν είναι μόνο το Τμήμα της Λογοθεραπείας στη Λαμία που πλήρωσε το μάρμαρο της Κυβερνητικής πολιτικής, αλλά από την πρώτη κιόλας στιγμή υπονομεύτηκε η προοπτική υλοποίησης των δραστηριοτήτων Τμημάτων που έχουν ήδη αναπτύξει σημαντικές συνεργασίες για ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής στο πλαίσιο Μνημονίων Συνεργασίας, καθώς και την οργάνωση της μεσοπρόθεσμης λειτουργίας μεταπτυχιακών προγραμμάτων».

Τέλος, συζητήθηκαν ευρύτερα θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του κ. Σαρακιώτη καθώς και επιμέρους συνέργειες που μπορούν να δρομολογηθούν προκειμένου να διασυνδεθούν αποτελεσματικότερα οι δραστηριότητες έρευνας και καινοτομίας των Τμημάτων που βρίσκονται στη Λαμία με κρίσιμα αναπτυξιακά προτάγματα της ευρύτερης περιοχής. Οι συναντήσεις με πανεπιστημιακούς της περιοχής θα εντατικοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ