Αρχική Εκπαίδευση Γαλλικά – Γερμανικά : Η δεύτερη ξένη γλώσσα «ΠΡΟΤΥΠΟ» εφόδιο

Γαλλικά – Γερμανικά : Η δεύτερη ξένη γλώσσα «ΠΡΟΤΥΠΟ» εφόδιο

ΓΑΛΛΙΚΑ
Τα γαλλικά ως εφόδιο ζωής
– 274 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν γαλλικά σε όλο τον κόσμο.
– 29 χώρες σε 5 ηπείρους έχουν τα γαλλικά ως επίσημη γλώσσα.
– Πρόσβαση στα πανεπιστήμια της Γαλλίας χωρίς δίδακτρα με κοινωνικές παροχές.
– Πρόσβαση σε 800 γαλλόφωνα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας.
– Απαραίτητη γλώσσα για όσους σπουδάζουν σε πολλές σχολές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
– 3η γλώσσα επικοινωνίας των επιχειρήσεων σε παγκόσμια κλίμακα.

 

Εφόδιο εκμάθησης
Υπολογίζεται ότι πάνω από το 50% του σύγχρονου αγγλικού λεξιλογίου είναι γαλλικής προέλευσης. Επιπλέον, οι ρίζες της γαλλικής γλώσσας βρίσκονται στην Ελληνική και Λατινική και γι’ αυτό υπάρχουν πολλά κοινά με τη μητρική μας γλώσσα τόσο σε επίπεδο λεξιλογίου όσο και γραμματικής. Επίσης, η εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας διευκολύνει την εκμάθηση άλλων κυρίως λατινογενών γλωσσών όπως: ισπανικά, πορτογαλικά, ιταλικά. Πληθώρα, δε, γαλλικών λέξεων και εκφράσεων συναντάμε και σε άλλες γλώσσες, όπου εισήχθησαν ως λέξεις-δάνεια όπως στα τουρκικά.

 

Προνόμιο για σπουδές στη Γαλλία
Η συντριπτική πλειοψηφία των γαλλικών πανεπιστημίων είναι δημόσια οπότε δεν χρειάζεται να καταβληθούν δίδακτρα παρά μόνο ένα πάγιο κόστος εγγραφής ανά έτος. Επίσης, για την εισαγωγή στα γαλλικά πανεπιστήμια δεν απαιτούνται εξετάσεις, καθώς αρκεί μόνο το απολυτήριο λυκείου χωρίς να υπάρχει όριο κατώτατης βαθμολογίας και γενικά σε προπτυχιακό επίπεδο ζητείται γνώση των γαλλικών σε επίπεδο Β2 σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς. Επιπλέον, όλοι οι φοιτητές αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους Γάλλους και επωφελούνται από τα επιδόματα στέγασης που προσφέρει το γαλλικό κράτος (προσωπικό επίδομα στέγασης-APL, επίδομα κοινωνικής στέγασης-ALS) και άλλες κοινωνικές παροχές.

 

Επαγγελματικό προσόν
Η Γαλλία αποτελεί την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία διεθνώς και έχει το υψηλότερο πανευρωπαϊκά επίπεδο στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, της αεροδιαστημικής ,αεροναυπηγικής κ.α. Η Ελλάδα αποτελεί εξίσου δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό μεταξύ των Γάλλων γεγονός που δίνει έναυσμα για την ενασχόληση σε άπειρους τομείς του τουριστικού κλάδου. Τα γαλλικά είναι μία από τις επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ, της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και αποτελούν τη δεύτερη επίσημη γλώσσα σε πλήθος διεθνών οργανισμών, όπως UNESCO, NATO, Γιατροί Χωρίς Σύνορα κ.α. Επιπλέον, η Γενεύη και η Λωζάνη, γαλλόφωνες πόλεις της Ελβετίας, θεωρούνται παγκόσμιο νομισματικό, διπλωματικό, ολυμπιακό και τουριστικό κέντρο! Τα γαλλικά ανοίγουν επαγγελματικούς ορίζοντες στις διεθνείς σχέσεις, στη βιομηχανία, στον τουρισμό, στη νομική και στην έρευνα.
Το ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ως αναγνωρισμένος συνεργάτης του Γαλλικού Ινστιτούτου προωθεί και προάγει τη γαλλική γλώσσα και κουλτούρα στην πόλη της Λαμίας.
Η βιωματική προσέγγιση, το διαδραστικό περιβάλλον και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων μέσω πληθώρας εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων αλλάζει τα δεδομένα της διδασκαλίας και εγγυάται την απόκτηση της γνώσης.
Υπεύθυνη γαλλικών σπουδών
Απόφοιτος Ιονίου Πανεπιστημίου – Master I Πανεπιστήμιο Στρασβούργου
Γαστεράτου Κωνσταντίνα
        
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ
Βάζω τα Γερμανικά στη Ζωή και στο Βιογραφικό.
Επικοινωνία
Η Γερμανική γλώσσα ομιλείται από 130 εκατομμύρια ανθρώπους στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, το Λίχτενσταϊν, το Λουξεμβούργο, σε τμήματα του Βελγίου, της Νότιας Ιταλίας και της Δυτικής Γαλλίας.
Οικονομία
Τα Γερμανικά αποτελούν γλώσσα-κλειδί για εργασία στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη. Οι χώρες στις οποίες ομιλείται η γλώσσα, καθώς και οι αναπτυσσόμενες βαλκανικές χώρες είναι εκείνες που απορροφούν αντίστοιχα τους περισσότερους Έλληνες που ψάχνουν στο εξωτερικό για εργασία, και τα παραρτήματα των περισσότερων βιομηχανιών.
Πολιτισμός
Στη Γερμανική γλώσσα έγραφαν ο Γκαίτε, ο Μότσαρτ, ο Μπετόβεν, ο Φρόιντ, ο Αϊνστάιν και αμέτρητοι ακόμα καλλιτέχνες και επιστήμονες. Το 10% της παγκόσμιας βιβλιογραφίας έχει μεταφραστεί στα Γερμανικά.
Σπουδές
Το παλαιότερο πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1386 στη Χαϊδελβέργη. H Γερμανία απαριθμεί περισσότερα από 390 κρατικά ή επίσημα αναγνωρισμένα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα πανεπιστήμια αυτά βρίσκονται σε 170 σημεία της γερμανικής επικράτειας και προσφέρουν μεγάλο εύρος προγραμμάτων σπουδών και έρευνας. Συνολικά υπάρχουν σήμερα πάνω από 16.000 προγράμματα σπουδών, εκ των οποίων 1.500 είναι αγγλόφωνα και μεγάλος αριθμός σχολών (π.χ. 35 σχολές Ιατρικής, 50 Ψυχολογίας, 39 Νομικής, 19 Αρχιτεκτονικής και 30 Μηχανολόγων Μηχανικών μόνο σε ΑΕΙ). Ως φοιτητής κανείς, απολαμβάνει το χαμηλό κόστος ζωής, το δυναμικό περιβάλλον σπουδών και τις ανεξάντλητες προοπτικές στη γερμανική αγορά εργασίας.
Το ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟως αναγνωρισμένος συνεργάτης του Goethe-Institut και του ÖSD Griechenland προωθεί και προάγει τη Γερμανική Γλώσσα και Πολιτισμό στην πόλη της Λαμίας, προσφέροντας:
– Αυστηρά ολιγομελή τμήματα.
– Πρόγραμμα σπουδών με μαθήματα μία φορά την εβδομάδα.
– Εξετάσεις όλων των επιπέδων, όλων των φορέων.
– Άρτια καταρτισμένο Εκπαιδευτικό με της περισσότερες επιτυχίες στην πόλη μας ανά εξέταση.
Υπεύθυνος Γερμανικών Σπουδών
Σωκράτους Νίκος Απόφοιτος Γερμανικής Φιλολογίας Α.Π.Θ. – MA Educational Leadership UCL (University College London)

 


Πρότυπο Εκπαιδευτήριο
Αρκαδίου 4-6, Λαμία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2231021969
www.protypo.education

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.