Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Γερμανία: Στο αρχείο η έρευνα κατά του τραγουδιστή των Rammstein για σεξουαλικές επιθέσεις

Η εισαγγελία του Βερολίνου έβαλε στο αρχείο την έρευνα σε βάρος του τραγουδιστή του Rammstein, ενός από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα μέταλ μουσικής, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον νεαρών γυναικών μετά τις συναυλίες που έδινε ανά τον κόσμο.

 

 

«Από την αξιολόγηση των διαθέσιμων αποδεικτικών στοιχείων (…) και τις καταθέσεις των μαρτύρων δεν αποδείχτηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε σεξουαλικές σχέσεις με γυναίκες χωρίς τη συγκατάθεσή τους» ανέφερε η εισαγγελία.

Σε μια ανάρτησή του στο Instagram, ο Τιλ Λίντεμαν, ο τραγουδιστής του γερμανόφωνου συγκροτήματος με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων στον κόσμο, περιορίστηκε να δηλώσει λακωνικά: «Ευχαριστώ όσους περίμεναν να τελειώσει η έρευνα, χωρίς να προδικάζουν».

Στα τέλη Μαΐου, μια 24χρονη Ιρλανδή κατηγόρησε τον Λίντεμαν ότι την νάρκωσε και την βίασε μετά από μια συναυλία που έδωσε το συγκρότημα στη Λιθουανία. Ακολούθησαν και άλλες γυναίκες που κατέθεσαν σε βάρος του περιγράφοντας λίγο-πολύ το ίδιο σενάριο. Οι νεαρές φαν του συγκροτήματος συγκεντρώνονταν στις μπροστινές σειρές στις συναυλίες και φωτογραφίζονταν ή βιντεοσκοπούνταν ώστε ο Λίντεμαν να επιλέξει ανάμεσά τους. Ορισμένες προσκαλούνταν στα παρασκήνια, σε διάφορα πάρτι.

Ο 60χρονος Λίντεμαν είχε διαψεύσει, μέσω των δικηγόρων του, ότι νάρκωσε και επιτέθηκε σεξουαλικά στις γυναίκες αυτές.

Οι εισαγγελικές αρχές του Βερολίνου ξεκίνησαν την έρευνα στα μέσα Ιουνίου, έπειτα από «πολλές καταγγελίες από τρίτα μέρη», δηλαδή από πρόσωπα που δεν εμπλέκονταν ευθέως στην υπόθεση. Σήμερα, η εισαγγελία εξήγησε ότι «τα φερόμενα θύματα δεν έχουν απευθυνθεί μέχρι τώρα στις αρχές που είναι αρμόδιες για την άσκηση ποινικής δίωξης, αλλά μόνο σε δημοσιογράφους οι οποίοι, από την πλευρά τους, επικαλέστηκαν το δικαίωμά τους να αρνηθούν να καταθέσουν».

«Δεν υπήρχε επομένως δυνατότητα να συγκεκριμενοποιήσουμε τις κατηγορίες, ούτε να αξιολογήσουμε την αξιοπιστία των φερόμενων θυμάτων και την ακρίβεια των δηλώσεών τους στο πλαίσιο λήψης καταθέσεων», πρόσθεσε.

Η εισαγγελία ανέφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της 20χρονης Γερμανίδας Youtuber Κάιλα Σιξ, η οποία σε ένα βίντεό της, διάρκειας 30 λεπτών, αφηγήθηκε ότι το 2022, σε μια συναυλία του συγκροτήματος, την προσέγγισε, μαζί με μια φίλη της, μια βοηθός του Rammstein και τις προσκάλεσε σε ένα πάρτι. «Η κατάθεσή της ήταν πολύ αόριστη και δεν ήταν σε θέση να περιγράψει ποινικώς κολάσιμα αδικήματα που βίωσε από την εμπειρία της. Τα άλλα πρόσωπα στα οποία είχε αναφερθεί δεν ήταν δυνατόν να ταυτοποιηθούν», πρόσθεσε η εισαγγελία.

Οι αρχές της Λιθουανίας δεν έκαναν καμία έρευνα μετά την καταγγελία της Ιρλανδής από την οποία ξεκίνησε το σκάνδαλο.

Στο αρχείο μπήκε επίσης η έρευνα σε βάρος της μάνατζερ της περιοδείας του συγκροτήματος, η οποία φερόταν ότι έστελνε γυναίκες στα παρασκήνια των συναυλιών.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ