Αρχική Life “Γιατί τόση ανάγκη να καταστρέψουμε ό,τι όμορφο υπάρχει γύρω μας;”

“Γιατί τόση ανάγκη να καταστρέψουμε ό,τι όμορφο υπάρχει γύρω μας;”

 

Πριν μερικούς μήνες, όλοι οι Λαμιώτες υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά την πρωτοβουλία του Δήμου Λαμιέων που, σε συνεργασία με τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων και τον ΣΚΕΤΚΕ, έκαναν εικαστικές παρεμβάσεις στα κουτιά των ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ και μάλιστα είχαν απευθύνει κάλεσμα προς όποιον/α ενδιαφέρεται να συμμετέχει στη δράση αυτή. Θυμηθείτε εδώ λεπτομέρειες για τη δράση.

Γέμισε η πόλη μας χρώματα και είδαμε στην πράξη πώς ένα άχαρο, γκρίζο κουτί ξαφνικά μπορεί να ομορφύνει, όχι μόνο το χώρο που ζούμε στην καθημερινότητά μας, αλλά και τη διάθεσή μας.

Είναι αλήθεια πως οι Λαμιώτες αγκάλιασαν την προσπάθεια συμμετέχοντας, επικροτώντας και διατηρώντας τα ΚΑΦΑΟ καθαρά.  Όχι όλοι όμως… Πριν λίγες ημέρες, φίλη αναγνώστρια μας έστειλε φωτογραφίες ενός εξ αυτών των ΚΑΦΑΟ όπου άγνωστοι το είχαν βανδαλίσει.

Το ζήτημα εδώ δεν είναι αν είναι εύκολο να αποκατασταθεί το έργο ή πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό αλλά, όπως σημειώνει και η αναγνώστριά μας, εύλογα γεννώνται ερωτήματα όπως: “Γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν τόση ανάγκη να καταστρέφουν ό,τι όμορφο υπάρχει γύρω τους; Από πού πηγάζει τόση καταστροφική μανία και πώς μπορεί να αδιαφορούν τόσο πολύ για την πόλη που όλοι ζούμε; Γιατί αν έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη να αφήσουν τη σφραγίδα τους πάνω σε κάτι, επιλέγουν να αφήσουν μια σφραγίδα ασχήμιας;”.

Ερωτήματα χωρίς άμεση και προφανή απάντηση, ίσως. Σίγουρα τροφή για σκέψη όμως…

Δείτε πρώτοι όλες τις τοπικές ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.