“Ζούμε στη Φθιώτιδα της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και νιώθουμε την ανάγκη, το καθήκον να φτάσουμε τον τόπο αυτό εκεί που του αξίζει…Θέλω η Φθιώτιδα να είναι το κέντρο προόδου της πατρίδας μας….να μην αφήσουμε άλλο τον τόπο μας στο ψέμα και την ανικανότητα…περιμένω την ευκαιρία μου να γίνω χρήσιμος και παραγωγικός βουλευτής…”

 

Την κεντρική προεκλογική του ομιλία είχε το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουνίου 2019 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πλατείας Διάκου ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ και πρώην Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς. 

“Κλείνοντας την αποψινή μας επαφή, θέλω φεύγοντας να θυμάστε και κάτι τελευταίο. Όπως όταν ήμουν δήμαρχος η πόρτα μου ήταν πάντα ανοιχτή το ίδιο ανοιχτή θα είναι και αν με τη ψήφο σας  με κάνετε βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Πάμε λοιπόν όλοι μαζί, για την νίκη της νέας Δημοκρατίας που θα είναι νίκη όλων μας θα είναι νίκη της Ελλάδας θα είναι το πρώτο μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.”

“Όσοι είμαστε απόψε εδώ στην ιστορική πλατεία του Αθανασίου Διάκου , πρέπει να δώσουμε μια υπόσχεση, πρέπει να πάρουμε μια ιστορική απόφαση . ότι δεν θα αφήσουμε άλλο τον τόπο μας στο ψέμα την ανικανότητα και το λαϊκισμό. Δεν θα αφήσουμε άλλο τον τόπο μας να πηγαίνει προς τα πίσω. Δεν θα ξαναγυρίσουμε στις άδειες υποσχέσεις και τις ακάλυπτες επιταγές του Σύριζα. Δεν θα ξαναπαραδώσουμε την χώρα  σε εκείνους που εκμεταλλεύτηκαν τον πόνο και τον θυμό των Ελλήνων  για να ράψουν υπουργικά κουστούμια και στοχοποιώντας  το μέσο Έλληνα  με έναν προκλητικό και αήθη τρόπο να τον μετατρέπει από νοικοκύρη σε επαίτη.”

 

“Θα μοιραστώ απόψε μαζί σας τρεις από τις προτάσεις μου που μπορούν να αλλάξουν την όψη και την αναπτυξιακή θέση της Φθιώτιδας.

      Η πρώτη αφορά την θερμοκηπιακή γεωργία η δεύτερη τα οικονομικά των νοικοκυριών και η τρίτη την τουριστική και πολιτιστική προβολή.

     Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα των αγροτών έχουν σχέση πρώτα με το κόστος παραγωγής το οποίο συναρτάται ευθέως με την ανταγωνιστικότητα και δεύτερο με την δυνατότητα εξαγωγής και την απορρόφηση των προϊόντων στο εξωτερικό για εισροή συναλλάγματος. Χρειάζεται μέσα από μία κεντρική στρατηγική σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και ενώσεις αναδιάρθρωση και στόχευση του είδους των θερμοκηπιακών καλλιεργειών με εξαγώγιμα προϊόντα και εφαρμογή της γεωθερμίας σε όλα τα θερμοκήπια της Φθιώτιδας για την μείωση του ενεργειακού κόστους ώστε τα αγροτικά προϊόντα να είναι στοχευμένα ,εμπορικά και ανταγωνιστικά στην τιμή τους,  στις ξένες αγορές.

       Η δεύτερη πρόταση μου είναι η δημιουργία ενεργειακών ομάδων παραγωγών ενέργειας σε συνεργασία με τους Δήμους Μπορεί να εφαρμοστεί στις πόλεις στις κωμοπόλεις ακόμα και στα μεγάλα χωριά,  και μέσα από την δημιουργία Μη κερδοσκοπικών εταιρειών (ΚΟΙΝΣΕΠ) όπως γίνεται στο εξωτερικό και αφού πλέον η ελληνική νομοθεσία το επιτρέπει που θα παράγουν την ενέργεια τους κάνοντας απόσβεση του κόστους πωλώντας ενέργεια με προφανές οικονομικό όφελος για  τα νοικοκυριά που συμμετέχουν.

     Η τρίτη πρόταση έχει σχέση με το πιο γνωστό παγκοσμίως ιστορικό σημείο της πατρίδας μας τις Θερμοπύλες. Παράλληλα με την ιαματική αξιοποίηση προτείνω την δημιουργία του πλανητικού χωριού. Σε μια έκταση 1000 στρεμμάτων κάθε κράτος μέλος του ΟΗΕ με το ίδιο καθεστώς των πρεσβειών θα έχει μία έκταση  εθνικής δικής του Κυριαρχίας  με κτίρια που θα αντιπροσωπεύουν το κάθε κράτος μέλος του ΟΗΕ  Και στο κέντρο αυτού του πλανητικού χωριού  θα δημιουργηθεί ένα  ινστιτούτο  μελέτης διεθνών σχέσεων και διπλωματίας που θα Προβάλει τις διαχρονικές αμφικτιονικές  ιδέες της συνεργασίας και της ειρήνης σε όλη την οικουμένη. Το ινστιτούτο μπορεί να διασυνδεθεί με το πανεπιστήμιο με το πολιτιστικό κέντρο Δελφών και το εγχείρημα να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της πολιτιστικής διπλωματίας του υπουργείου εξωτερικών με προφανή τα οφέλη για όλο το νομό Φθιώτιδος. αλλά και στην πατρίδα μας.

     Με πολλές  ιδέες και προτάσεις πιστέψτε με περιμένω την ευκαιρία μου να πραγματοποιήσω την φιλοδοξία μου και να γίνω ένας χρήσιμος βουλευτής που θα αφήσει δημιουργικά ίχνη διάβασης από την Φθιώτιδα.”

 

       

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.