Αρχική Τοπικά Γιώργος Πέτρος ο νέος εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας – Από την έρευνα για...

Γιώργος Πέτρος ο νέος εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας – Από την έρευνα για τα capital control στη δίωξη για ανθρωποκτονία της Ε. Λαγούδη

Ο κ. Πέτρος μετακινήθηκε στη Λαμία από την Εισαγγελία Αγρινίου στη θέση του  Χάρη Λακαφώση ο οποίος προήχθη σε Αντιεισαγγελέα Εφετών και μετακινήθηκε στο Εφετείο της Αθήνας.

 

 

Δυο λόγια για τον νέο εισαγγελέα της πόλης

Από την έρευνα για την επιβολή capital control , τις καταγγελίες περί οικονομικών ατασθαλιών στον Ερυθρό Σταυρό, καθώς και τις πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών στην υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη.

 

Ο κ.Πέτρος ο οποίος υπηρετούσε ως προϊστάμενος εδώ και καιρό στην Εισγαγελία Πρωτοδικών Αγρινίου όταν ήταν στην Αθήνα είχε χειριστεί σοβαρές έρευνες όπως π.χ την υπόθεση επιβολής των capital.control η οποία κατέληξε στο αρχείο.

Η έρευνα εκείνη, η οποία είχε σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις, είχε με αφορμή αναφορές πολιτών οι οποίοι κατήγγειλαν ότι η επιβολή των capital controls, είχε , μεταξύ άλλων, ως αποτέλεσμα να περιέλθουν σε δεινή οικονομική κατάσταση και να μην μπορούν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές καθημερινές ανάγκες τους . Ο εισαγγελικός λειτουργός εξέτασε πολλούς μάρτυρες, μεταξύ των οποίων πολίτες αλλά και οικονομολόγους , προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι περιορισμοί  «επιβλήθηκαν εξ ανάγκης».

H δικογραφία τέθηκε τελικά στο αρχείο καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινης πράξης με αποτέλεσμα την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και με τη «βούλα» της Εισαγγελίας Εφετών.

Πάντως ο κ.Πέτρος μετακινήθηκε στο Τμήμα Αρχειοθέτησης από τη θέση που διατηρούσε στο ανακριτικό τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και ακολούθως μετατέθηκε στο Αγρίνιο. Ως εισαγγελέας είχε ασχοληθεί και με την υπόθεση του φερόμενου ατυχήματος των Κεντέρη-Θάνου πριν τους Ολυμπιακούς του 2004.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.