Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Γιορτάστηκαν τα 80χρόνια ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου – …την κορυφαία πράξη της Εθνικής Αντίστασης! Βίντεο-Φωτό

Μετά από 80χρόνια, κάτω από την ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου, η Πολιτεία τίμησε μία από τις πιο βαρυσήμαντες στιγμές της ιστορίας του τόπου μας, υποκλινόμενοι μπροστά στο μεγαλείο της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης.

Ο κακός καιρός με το ψιλόβροχο δεν επέτρεψε στον πολύ κόσμο να ανέβει στο μνημείο, Λεωφορεία όμως με μέλη Αντιστασιακών οργανώσεων έφτασαν και φέτος στο Γοργοπόταμο!

Φέτος παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας Mathew Lodge και της Ινδικής Πρεσβείας ο επικεφαλής Es Rajesdran, ενώ εκπροσωπήθηκε και η Α.Α. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου από τον Α/χη Κυριάκο Τζιβρή.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο και ακολούθησαν οι επίσημοι χαιρετισμοί τους οποίους άνοιξε ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος και ακολούθησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Λαμιώτης Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας, οι Βουλευτές της ΝΔ Γιώργος Κοτρωνιάς και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Σαρακιώτης, οι εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μαρία Κουκουδάκη, Ελληνικής Λύσης Βασιλική Δημητράντζου, ο ΓΓ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Ε.Α. ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ Ναπ. Ζέρβας Δημήτρης Γερογιάννης και ο Συγγραματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, Αριστομένης Συγγελάκης.

Όλοι αναφέρθηκαν τόσο στη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης πράξης που έδωσε άλλη τροπή στον αγώνα, ηθικά και ουσιαστικά, με τους Έλληνες ομιλητές να υπογραμμίζουν επίσης ότι ως λαός αφήνοντας πίσω τη διχόνοια, ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Αυτό είναι άλλωστε το διαχρονικό μήνυμα της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Επίσης δεν έλειψαν οι αναφορές στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και της επιστροφής του κατοχικού δανείου, όπως τόνισε και στην κεντρική ομιλία ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Χρήστος Οικονόμου.

 

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ