Η Γώγουλου Κωνσταντίνα (Νάντια) του Πέτρου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Περήφανη πόλη» του Θύμιου Καραΐσκου

 

Είναι γεγονός ότι η δυναμική της ανόρθωσης του βιοτικού, κοινωνικού, πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου ενός Δήμου μέσα από την πολυσύνθετη δραστηριότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απαιτεί συλλογική προσπάθεια, προσωπική συνεισφορά, υψηλό αίσθημα ευθύνης και εργατικότητα.
Οι συνισταμένες αυτές κινητροδότησαν την απόφαση συστράτευσής μου με το Συνδυασμό «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ» του οποίου ηγείται ο κ. Ευθύμιος Καραϊσκος, έχοντας ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και τη δημιουργία των κατάλληλων αναπτυξιακών προοπτικών για την ανανέωση και την αλλαγή της ταυτότητας και της φυσιογνωμίας του Δήμου Λαμιέων. Με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών και όραμα για τον τόπο μας, αισθάνομαι την υποχρέωση απέναντι σε όλους τους δημότες να συμμετέχω στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος.

Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει η Λαμία ουσιαστικά, αυτό που και γεωγραφικά αποτελεί: ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, μια προνομιακή θέση, που της ανήκει και της αξίζει. Μία πόλη ισχυρή και περήφανη, με σύγχρονο και οραματικό πρόσωπο.
Το μέλλον είναι στα χέρια όλων μας. Η ανάγκη να δείξουν οι πολίτες της Λαμίας εμπιστοσύνη στις κοινές ολιστικές δημοτικές δράσεις κρίνεται απαραίτητη. Χρέος μας είναι η ενθάρρυνσή τους προς αυτή την κατεύθυνση.
Με εφόδια τη γνώση, τη στοχοπροσήλωση, τη σκληρή δουλειά και την αποφασιστικότητα, οφείλουμε να απαντήσουμε στα κρίσιμα ζητήματα, για την αναδιαμόρφωση του Δήμου Λαμιέων την επόμενη μέρα. Η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας είναι υπόθεση συλλογική. Αποφασίζουμε όλοι μαζί για το Δήμο που ονειρευόμαστε!
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενεργή συμμετοχή των πολιτών οι οποίοι αποτελούν τον κινητήριο μοχλό σχεδιασμού και καθορισμού της προοπτικής του τόπου μας.
Οι υφιστάμενες δυσκολίες είναι γνωστές, έχουμε όμως χρέος να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να υλοποιηθεί το πρόγραμμά μας, κινούμενοι πάντοτε με άξονες τα ιδανικά και την αξιοπρέπεια για την αναζήτηση ουσιαστικών λύσεων στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Λαμιέων, ο οποίος αναμφισβήτητα διαθέτει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, αρκεί να υπάρξει η κατάλληλη ενημέρωση, καθοδήγηση και έμπνευση των πολιτών για την ορθή  και εύστοχη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του.
Κοινή πεποίθηση όλων μας είναι ότι ο Δήμος Λαμιέων μπορεί να αποτελέσει πρότυπο αυτοδιοικητικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Αυτό θα υλοποιηθεί με συνεννόηση, συνεργασία, αλληλεγγύη, με δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες, με συνετές πολιτικές επιλογές και με την εφαρμογή σύγχρονων μοντέλων διακυβέρνησης, με στόχο πάντοτε το κοινό όραμα.
 Η αγωνία για το αύριο αυτού του τόπου στον οποίο ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, αλλά κυρίως η αγωνία για το αύριο της νέας γενιάς την οποία εκπροσωπώ και η οποία επιμένει και παραμένει στη γενέτειρά της, η αίσθηση ότι η αυτοδιοίκηση οφείλει να αφουγκράζεται τον απλό πολίτη -ειδικά σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και κοινωνικής ύφεσης- καθώς και η αναγκαιότητα ύπαρξης μιας αποτελεσματικής αυτοδιοικητικής λειτουργίας με στοχευμένο αναπτυξιακό προσανατολισμό, συνέβαλαν στην απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα και να προσπαθήσω να συμβάλω με τον τρόπο αυτό στην υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, που θα οδηγήσουν το Δήμο Λαμιέων σε μία νέα εποχή, σε ένα ελπιδοφόρο και καλύτερο αύριο!
Η μέχρι σήμερα προσωπική επαγγελματική μου διαδρομή ως Δικηγόρος μου δίνει καθημερινά τη δυνατότητα να συμμετέχω στο κοινωνικό «γίγνεσθαι», να επισημαίνω τα κοινωνικά τρωτά, να γνωρίζω από κοντά τα προβλήματα των πολιτών, να αφουγκράζομαι τις ανησυχίες τους και κυρίως να εντοπίζω τις ανάγκες αλλά και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής μας.

Ζούμε στη Λαμία, αγαπάμε τη Λαμία και δεν θα πρέπει να αναλωνόμεθα σε θεωρητικές αναζητήσεις περί των προβλημάτων και των αναγκών της. Στοχοθεσία μας πρέπει να είναι η καθημερινή αντιμετώπισή τους, με σαφή αυτοδιοικητικό σχεδιασμό, με συστηματική, στοχευμένη και οραματική προσπάθεια.
Εμείς είμαστε αυτοί που θα πρέπει να διαμορφώσουμε τα κατάλληλα θεμέλια για τη δημιουργία μίας πρωτοπόρας πόλης που θα σέβεται τους πολίτες της, που θα αξιοποιεί την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, για την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, με  συνολική και ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής, με δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αναγκών όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.
Απευθυνόμενη προς όλους τους δημότες με διάθεση ανιδιοτελούς και αλτρουιστικής προσφοράς στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα εργάζομαι και αγαπώ, με σεβασμό απέναντι στους συμπολίτες μου και με στόχο την προάσπιση του κοινού καλού, διεκδικώ τη ψήφο σας, ζητώ την εμπιστοσύνη σας και σας καλώ με τη στήριξη σας να μου δώσετε την ώθηση και τη δύναμη να συμβάλω με συνέπεια λόγων και έργων στη συλλογική προσπάθεια αναγέννησης του τόπου μας.
Ο Δήμος Λαμιέων πρέπει και οφείλει να ανακτήσει τις κοινωνικές του δυνάμεις, να βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο ως Περήφανη Πόλη, μια πόλη που πρέπει πλέον να διεκδικήσει αυτό που πραγματικά της αξίζει.

Σύντομο βιογραφικό

Είμαι Δικηγόρος με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Ιατρικό Δίκαιο της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκα στη Λαμία και είμαι κόρη των Εκπαιδευτικών, Πέτρου Γώγουλου (Μαθηματικού)-Βασιλικής Κατσίμπα (Φιλολόγου) και αδελφή του Παναγιώτη Γώγουλου (Στρατιωτικού Ιατρού). Ασκώ μαχόμενη δικηγορία, έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Λαμίας και έχω συμμετάσχει ως Εισηγήτρια σε πολλά επιστημονικά συνέδρια. Είμαι κάτοχος πτυχίων άριστης γνώσης Αγγλικής Γλώσσας (Proficiency), Γαλλικής (Delf 2), πτυχίου Η.Υ ECDL, με μουσικές σπουδές πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας. Είμαι συνεργάτης του διακεκριμένου Ποινικολόγου Γεωργίου Δούμα. Πρωταρχικό μου όραμα είναι η συμβολή μου στην αναβάθμιση του Δήμου Λαμιέων, για τον οποίο θα αγωνισθώ με σύνεση, σεβασμό, εντιμότητα και αξιοπρέπεια.
Μετά τιμής
Κωνσταντίνα (Νάντια) Γώγουλου του Πέτρου
 Δικηγόρος Λαμίας
MSc(c) Ιατρικού Δικαίου Α.Π.Θ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.