Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Γυναικοκτονία Σαλαμίνα: Κινείται νομικά κατά της αστυνομίας η οικογένεια της 43χρονης

Η γυναίκα είχε καταγγείλει τον ξυλοδαρμό, τις απειλές και τον εφιάλτη που βιώνει από τον 71χρονο αλλά η στάση της ΕΛ.ΑΣ. γεννά προβληματισμό κι ερωτήματα.  Η οικογένεια της 43χρονης έχει καταγγείλει τη στάση της αστυνομίας, ενώ τώρα, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος τους, ετοιμάζεται να κινηθεί και νομικά.

 

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Θωμόπουλο η πλευρά του θύματος θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, καθώς «θα έπρεπε να είχε επιληφθεί άμεσα ο αστυνομικός και όχι να πει “περάστε την επόμενη ημέρα από το τμήμα”».

Όπως αναφέρει στο flash.gr «πρόκειται για ειδεχθές έγκλημα που έχει παγώσει την κοινωνία και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις». Αναφερόμενος στον δράστη είπε ότι «δεν θεωρείται άνθρωπος, αλλά ανθρωπόμορφο τέρας».

Σημειώνεται ότι ο 71χρονος, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε με κυνικό τρόπο την γυναικοκτονία, θα απολογηθεί σήμερα, Παρασκευή, ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιώς.

Οικονόμου για την γυναικοκτονία στην Σαλαμίνα: «Δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε τον δράστη από την ώρα που έγινε η καταγγελία»

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου μιλώντας στο Action24, ανέφερε πως «έγινε η καταγγελία, η άτυχη γυναίκα μετά την καταγγελία εγκατέστησε την εφαρμογή Panic Button, της συνέστησαν να φύγει από το σπίτι της και να πάει στην μητέρα της, οδηγία που ακολούθησε. Η αστυνομία αναζήτησε τον δολοφόνο από την πρώτη στιγμή και στα πλαίσια του αυτοφώρου και την επόμενη ημέρα στο νησί της Σαλαμίνας, δεν κατέστη δυνατόν να τον εντοπίσει και είχαμε αυτό το τραγικό περιστατικό».

«Η αναζήτηση του δολοφόνου ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή» επανέλαβε ο υπουργός, ενώ στην ερώτηση για το πως δεν κατάφεραν να τον βρουν σε έναν τόπο σαν τη Σαλαμίνα ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «δυστυχώς δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν και είχαμε αυτή την τραγική κατάληξη. Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν θα ερευνήσουμε για το αν έγιναν όλα σωστά, όμως σας λέω ότι μετα μέχρι στιγμής στοιχεία τα γεγονόταν είναι όπως τα περιέγραψα».

Aξίζει ακόμη να σημειωθεί πως στην ερώτηση για το αν θα υπάρξει ΕΔΕ ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «θα ακολουθηθούν όλα αυτά που πρέπει».


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ