Αρχική Viral Hoax: Μαθητής ΔΕΝ έπαιζε παιχνίδια κατά τη διάρκεια επίσκεψης της Υπ. Παιδείας

Hoax: Μαθητής ΔΕΝ έπαιζε παιχνίδια κατά τη διάρκεια επίσκεψης της Υπ. Παιδείας

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί φωτογραφία, η οποία σύμφωνα με χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, απεικονίζει μαθητή να σερφάρει σε πλατφόρμα παιχνιδιών κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως στην αίθουσα διδασκαλίας του.

Όπως γράφουν τα Ellinika Ηoaxes ας δούμε τι ισχύει :

Αληθεύει;

Μπορεί το περιβάλλον εργασίας που εμφανίζεται στην οθόνη του μαθητή να παρουσιάζει χρωματική ομοιότητα με εκείνο της πλατφόρμας “eneba”, ωστόσο στην πραγματικότητα ουδεμία σχέση έχουν.

Κεντρική σελίδα του ιστοτόπου αγοράς παιχνιδιών, Eneba.

Ανάλυση της φωτογραφίας

Χαρακτηριστικά, συγκρίνοντας την επιφάνεια εργασίας του μαθητή με την οθόνη έναρξης που βλέπει ένας χρήστης του λογισμικού Microsoft Windows 8.1 κανείς διαπιστώνει πως πρόκειται για το ίδιο περιβάλλον.

Λογισμικό της τάξης πληροφορικής

Κατόπιν επικοινωνίας με την καθηγήτρια Πληροφορικής του 1ου Δημοτικού σχολείου Μεταμόρφωσης, κ. Διονυσοπούλου, μας γνωστοποιήθηκε πως ο μαθητής ουδέποτε συνδέθηκε σε ιστοσελίδα παιχνιδιών κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της κ. Κεραμέως. Σε σχετικό ερώτημά μας για την ακριβή έκδοση του λογισμικού, η κ. Διονυσοπούλου μας απέστειλε την ακόλουθη φωτογραφία η οποία αποδεικνύει πως οι υπολογιστές της αίθουσας πληροφορικής “τρέχουν” Windows και ειδικότερα την έκδοση 8.1:

Ακόμη, παραθέτουμε την πραγματική επιφάνεια εργασίας του μαθητή όπως αυτή μας εστάλη από την κ. Διονυσοπούλου:

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τα ανωτέρω καθίσταται σαφές πως ο μαθητής του 1ου Δημοτικού σχολείου Μεταμόρφωσης δεν ήταν συνδεδεμένος σε ιστοσελίδα παιχνιδιών, παρουσία της Υπουργού Παιδείας αλλά στην οθόνη έναρξης του λογισμικού της Microsoft και συγκεκριμένα των Windows της έκδοσης 8.1. Κατά συνέπεια, ο υπό εξέταση ισχυρισμός καθότι παραπλανητικός και αναληθής καταρρίπτεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.