Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η 28χρονη ήταν έγκυος κι είχε αποβάλει μετά από χτυπήματα του δράστη

Πιο συγκεκριμένα ρεπορτάζ της ΕΡΤ, θέλει την 28χρονη Κυριακή να έχει μείνει έγκυος στο παρελθόν. Μάλιστα η γυναίκα είχε αποβάλει όταν τη χτύπησε ο σύντροφός της.

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε και από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της κοπέλας.

Υπενθυμίζεται πως η κοπέλα είχε καταγγείλει τον κακοποιητή της ήδη από το 2020, ενώ το βράδυ εκείνο κατέφυγε στις Αρχές ζητώντας προστασία φοβισμένη, αφού τον βρήκε να την περιμένει έξω από το σπίτι της.

Για την ολιγωρία της ΕΛΑΣ έχει διαταχθεί ΕΔΕ, ενώ έχει παρέμβει κι ο εισαγγελέας: Τα νέα στοιχεία άλλωστε ανατρέπουν τις πληροφορίες που διέρρευσαν περί μη διαθέσιμου περιπολικού, ενώ όπως τονίζει και η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, η αξιωματικός που βρισκόταν στο τμήμα ήταν εκείνη που έπρεπε να καλέσει στο «100» και όχι το θύμα.

«Υπήρχε τρόπος να μεταφερθεί με περιπολικό το θύμα»
Η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Κωνσταντίναι Δημογλίδου παραδέχτηκε την Τρίτη πως «για να υπάρχει μια νεκρή γυναίκα προφανώς και έγιναν λάθη». Εξήγησε παράλληλα ότι αντικείμενα της ΕΔΕ είναι το «γιατί δεν ενημερώθηκε το Κέντρο Άμεσης Δράσης από το τμήμα και γιατί δεν ήταν ο φρουρός στη θέση του».

«Δεν έγιναν σωστές ενέργειες, δεν εκτιμήθηκε ο κίνδυνος και γι’ αυτό κι ελέγχονται οι αστυνομικοί», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι όσοι αστυνομικοί ήταν στο Τμήμα το βράδυ εκείνο θα κληθούν για κατάθεση. «Δεν μιλάμε για υποστελεχωμένο τμήμα, δεν μιλάμε για λάθη που έγιναν λόγω έλλειψης προσωπικού», κατέληξε.

Απάντησε παράλληλα και στη καταγγελία πως η κοπέλα κλήθηκε να πάρει μόνη της το «100» μήπως και τη μεταφέρουν με ασφάλεια στο σπίτι της.

«Υπήρχαν περιπολίες στην περιοχή» είπε η Κωνσταντίνου Δημογλίδου. «Υπήρχε τρόπος να μεταφερθεί με περιπολία στο σπίτι της» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως πέρα από τα πρωτόκολλα της ΕΛΑΣ, θα πρέπει να γίνεται εκτίμηση κινδύνου και κάθε περιστατικό είναι διαφορετικό.
Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ