Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Η απίθανή ερώτηση που έκαναν στον Μακρόν: «Δεν θα έπρεπε να παντρευτείς την καθηγήτριά σου»

Μιλώντας με ομάδα «άτυπων δημοσιογράφων», ο Εμανουέλ Μακρόν κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σε ερωτήσεις που οι περισσότεροι ρεπόρτερ δεν θα του έκαναν.

Ο Γάλλος πρόεδρος επισκέφθηκε την La Papotin μια εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1990 σε ένα κέντρο φροντίδας για νέους στο φάσμα του αυτισμού. Εκεί, είχε την ευκαιρία να συναναστραφεί με μια ομάδα ανθρώπων που τον ρώτησαν για τον γάμο του με την Μπριζίτ Μακρόν, τους φίλους αλλά και θέματα που τους είχαν κινήσει το ενδιαφέρον.

Κάποια στιγμή, ένας εκ των «άτυπων δημοσιογράφων», όπως τους χαρακτηρίζει το Associated Press, ζήτησε από τον Εμανουέλ Μακρόν να διαβάσει την ερώτηση που του ήθελε να του θέσει.

Ο Γάλλος πρόεδρος κράτησε το χαρτί και διάβασε δυνατά:  «Είναι ο πρόεδρος. Θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα και να μην παντρευτεί την καθηγήτριά του».

Η ερώτηση προκάλεσε γέλια στην αίθουσα.

«Δεν επιλέγεις ποιον ερωτεύεσαι. Δεν ήταν πραγματικά η δασκάλα μου, μου δίδαξε το θέατρο. Αυτό δεν μετράει», απάντησε ο Μακρόν.

«Δεν έχει να κάνει με το αν πρέπει να αποτελείς παράδειγμα ή όχι. Όταν είσαι ερωτευμένος η επιλογή δεν είναι δική σου» απάντησε αρχικά ο Γάλλος πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Δεν ήταν ακριβώς καθηγήτριά μου. Ήταν η δασκάλα υποκριτικής μου. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο, δεν ήταν η καθηγήτρια των μαθηματικών» με τους παριστάμενους να ξεσπούν σε γέλια και να σχολιάζουν ότι ήταν μια απάντηση για να ξεγλιστρήσει και τον Γάλλο πρόεδρο να σχολιάζει γελώντας ότι «ήδη διαστρεβλώνετε τις απαντήσεις μου».

Βίντεο: Η συνέντευξη του Εμανουέλ Μακρόν

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε αν «έχει πολλά χρήματα», με τον Γάλλο πρόεδρο να λέει ότι κερδίζει λιγότερα από ό,τι στο παρελθόν που ήταν τραπεζίτης.

Ευχαριστώντας τους δημοσιογράφους στο τέλος της συνέντευξης, ο Μακρόν είπε: «Οι ερωτήσεις σας με οδήγησαν σε πεδία όπου δεν είχα βρεθεί σε άλλες συνεντεύξεις, με άλλους δημοσιογράφους».

Πηγή: LIFO

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ