Αρχική Πολιτική Ελένη Δουνδουλάκη: Από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης…. αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού στην Αττική!

Ελένη Δουνδουλάκη: Από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης…. αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού στην Αττική!

Ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης έχρισε τη δική μας (για πολλά χρόνια στη Λαμία υπηρετώντας  το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης από τη θέση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας) Ελένη Δουνδουλάκη Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού.

 

Οπως έγραψε η ίδια στο προσωπικό της προφίλ:

Με μεγάλη τιμή, συγκίνηση και χαρά ανέλαβα Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής. Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη Giorgos Patoulis για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου και δεσμεύομαι να εργαστώ στο πλευρό του, με όλες μου τις δυνάμεις, για την πρόοδο της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας μας.

Με αίσθημα ευθύνης προς τους πολίτες και με σεβασμό προς την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Αττικής!
Ελένη Δουνδουλάκη / Eleni Doundoulaki #Περιφέρεια_Αττικής
#πολιτισμός

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Δρ. Ελένη Δουνδουλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Κρήτη.

 

 

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών.

 

Είναι Θεατρολόγος, αριστούχος διδάκτωρ και αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και κάτοχος δύο σχετικών μεταπτυχιακών τίτλων: Σκηνογραφίας, από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Θεατρολογίας από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

Επίσης είναι Σύμβουλος Πολιτιστικής Πολιτικής και Διαχείρισης, κάτοχος δύο σχετικών μεταπτυχιακών τίτλων: ΜΑ in European Cultural Policy and Administration από το University of Warwick και MSc in Culture and Society από το London School of Economics and Political Science – LSE από το οποίο αποφοίτησε με τη διάκριση «merit».

 

Η Ελένη ξεκίνησε να εργάζεται στο χώρο του Πολιτισμού ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια, ενώ το 2002 πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στην «Πολιτιστική Ολυμπιάδα Αθήνα 2000-2004».  Από το 2005 και έπειτα εργάζεται αδιάλειπτα στο χώρο ως θεατρολόγος, σκηνογράφος και παραγωγός. Στα χρόνια αυτά έχει συνεργαστεί με τα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το  Κ.Θ.Β.Ε., τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και Βέροιας, την ΕΡΤ Α.Ε., το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Νέο Ελληνικό Θέατρο Γ. Αρμένη, το Θέατρο Προσκήνιο καθώς και με πολλά άλλα καλλιτεχνικά σχήματα. Από το 2010 ως το 2014 διατέλεσε Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης στο οποίο, πέρα από το καλλιτεχνικό της έργο, υπέγραψε και την επετειακή έκδοση 30 χρόνια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης 1984-2014.

 

Από το 2006 ως το 2014, παράλληλά με την επαγγελματική της δραστηριότητα, η Ελένη ασχολήθηκε ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διατέλεσε Δημοτική Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος του Δήμου Ψυχικού καθώς και Δημοτική Σύμβουλος και Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.  Κατά τα χρόνια αυτά ενεργοποιήθηκε και στα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, κατά τη δημοτική περίοδο 2007-2010 ήταν μέλος της Γενικής Συνέλευσης και της Επιτροπής Πολιτισμού της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α) και κατά τη δημοτική περίοδο 2011-2014 ήταν μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού – Παιδείας – Νεολαίας – Αθλητισμού της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.).
Από το 2014 έχει έντονη ακαδημαϊκή παρουσία με συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί πάνω σε θέματα θεατρολογίας και πολιτιστικής διαχείρισης. Σήμερα, είναι Εντεταλμένη Διδάσκουσα στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίσης Σύμβουλος επί Καλλιτεχνικών Θεμάτων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

 

 

Ταυτόχρονα αναπτύσσει έντονη κοινωνική δράση και έχει συνεχή παρουσία και συμμετοχή σε συλλογικές προσπάθειες σχετικές με θέματα Πολιτισμού: είναι μέλος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ (κίνηση πολιτών για τα αρχαία θέατρα) καθώς και άλλων σχετικών κινήσεων πολιτών. Σε διεθνές επίπεδο συμμετέχει ενεργά σε διεθνή fora Πολιτισμού όπως το I.C.O.M, το Ι.Τ.Ι. UNESCO, το OPERA EUROPA, η European Association for Urban History.
Τέλος, είναι εκλεγμένη Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων LSE.
Τον Μάιο του 2016 η Ελένη ορίστηκε Αναπληρώτρια Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και παράλληλα είναι μέλος του Τομέα Πολιτισμού του Κόμματος.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.