Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Η Εύα Οικονόμου-Βαμβακά νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Μετά την εξέταση 7 φακέλων για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή ή της Διευθύντριας του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και την ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου 2022, ορίστηκε η νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια, η οποία αναλαμβάνει τη θέση μετά  από τα πέντε χρόνια θητείας του Θοδωρή Γκόνη.

Η Εύα Οικονόμου-Βαμβακά πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και παράλληλα έδωσε εξετάσεις στο Θέατρο Τέχνης.

«Δραστήρια και πολυτάλαντη θυσίασε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στη δικηγορία για χάρη της υποκριτικής. Παιδί του θεάτρου Τέχνης έφτασε να διδάσκει και υποκριτική στην ιστορική σχολή.

Έχει σκηνοθετήσει και συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις και projects εντός και εκτός Ελλάδας, με τελευταίο σταθμό τη Γαλλία (BORDERLINE PROJECT). Ενώ έχει διδάξει και υποκριτική στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης».

Η θητεία της στο πόστο Καλλιτεχνικής Διευθύντριας θα είναι τριετής.

Σε παλιότερη συνέντευξή μας στο texnes-plus είχε δηλώσει: «Νομίζω ονειρεύομαι περισσότερο συνεργασίες παρά ρόλους. Θεωρώ το θέατρο την πλέον ομαδική δουλειά και πιστεύω πως τελικά έχει μεγαλύτερη σημασία με ποιους συμπορεύεσαι παρά το τι κάνεις. Οι συναντήσεις με τους ανθρώπους είναι αυτές που σε εξελίσσουν. Οι ρόλοι είναι απλώς οι αφορμές».

Και μόνο αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία για την επόμενη τριετία του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ