Αρχική Θέατρο Λαμία: ΣΗΜΕΡΑ η θεατρική παράσταση από το Εφηβικό Τμήμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Λαμία: ΣΗΜΕΡΑ η θεατρική παράσταση από το Εφηβικό Τμήμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

«Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ΄ένα γλάρο να πετάει», μια διασκευή από το ομώνυμο έργο του Luis Sepulveda…

Σε διδασκαλία – Σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη

Το Εφηβικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, που λειτούργησε φέτος για πρώτη φόρα ως αυτοτελές τμήμα, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των μαθημάτων, παρουσιάζει την παράσταση «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ΄ένα γλάρο να πετάει» για την περίοδο 2018-2019 την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας στις 21:00.

Λίγα λόγια από τη δασκάλα-σκηνοθέτη της παράστασης,

Έλλη Μερκούρη, Ηθοποιό-Θεατρολόγο:

Για πρώτη φορά φέτος, το Εφηβικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου λειτούργησε χωριστά από το Παιδικό και παρουσιάζει την τρυφερή ιστορία του Χιλιανού συγγραφέα Luis Sepulveda «Η ιστορία ενός γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει». Τι συμβαίνει όταν μια γλαροπούλα πέφτει θύμα της θαλάσσιας ρύπανσης και εμπιστεύεται το αβγό της στον γάτο Ζορμπά; Πώς θα αντιδράσουν οι υπόλοιπες γάτες, όταν ο Ζορμπάς έχει υποσχεθεί ότι όχι μόνο θα κλωσήσει το αβγό, αλλά θα του μάθει και να πετάει; Μα είναι δυνατόν ένας γάτος να μάθει σ’ ένα γλάρο να πετάει;

Πρόκειται για μια εξαιρετική ιστορία, η οποία ασχολείται με σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η διαφορετικότητα, η φιλία, ο σεβασμός, το περιβάλλον. Ο Sepulveda  διαμαρτύρεται για την οικολογική καταστροφή των θαλασσών από τα απόβλητα των ανθρώπων και προσπαθεί να παρακινήσει τους θεατές, ώστε να δημιουργήσουν έναν κόσμο που θα είναι καλύτερος για όλους μας. Το έργο είναι γεμάτο συναισθήματα, τα οποία μπορούν να συγκινήσουν και να μεταδώσουν ένα μήνυμα σε όλους ότι τελικά «πετάει μόνο αυτός που τολμάει να πετάξει», όπως λέει ο συγγραφέας.

Συμμετέχουν όλα τα παιδιά του Εφηβικού τμήματος

Είσοδος Ελεύθερη!

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2231033325, ώρες γραφείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.