Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

“Η κατάσταση του Νοσοκομείου Λαμίας αφορά όλο το Νομό Φθιώτιδας” άρθρο του Αντώνη Παπαγόρα

 

Γράφει ο Αντώνης Παπαγόρας

Το Νοσοκομείο Λαμίας είναι το μόνο του Νομού Φθιώτιδας και έχει περιφερειακό χαρακτήρα, λαμβάνοντας διαμετακομηδές και περιστατικά από όλη την περιφέρεια. Η κατάσταση που έχει περιέλθει, με ευθύνη της κυβέρνησης και του απαράδεκτου Διοικητή του, έχει δημιουργήσει σειρά προβλημάτων και στα Κέντρα Υγείας με τις αλλεπάλληλες αποσπάσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Μεταφέροντας και εντείνοντας έτσι τα προβλήματα των δημόσιων δομών υγείας που ο πολύτιμος χαρακτήρας τους έγινε ιδιαίτερα εμφανής στην πανδημία.

Παράλληλα έχουν δημιουργηθεί απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό οι οποίες είναι αδιανόητες για σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Και είναι ουκ ολίγες οι μαρτυρίες για περιστατικά κατά τα οποία ο απαράδεκτος Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας έχει στοχοποιήσει το προσωπικό το οποίο – μόνο του επί της ουσίας – κρατά ό,τι κρατιέται.

[magviber]

Το αίτημα της αντιπολίτευσης του Δήμου Λαμιέων για άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάσταση του Νοσοκομείου Λαμίας είναι σε απόλυτα σωστή κατεύθυνση. Για αυτούς του λόγους, ανάλογες συνεδριάσεις θα ήταν χρήσιμο να πραγματοποιηθούν και από τα Δημοτικά Συμβούλια και των υπολοίπων Δήμων, τουλάχιστον της Φθιώτιδας. Η διαμορφωμένη και διαρκώς βαίνουσα προς το χείριστο κατάσταση του Νοσοκομείου πρέπει να περάσει σε πρώτο πλάνο.

Τέλος, θέλω να υπενθυμίσω ότι αμέσως μετά τη δημοσίευση των στοιχείων της απογραφής από την ΕΛΣΤΑΤ, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κος Οικονόμου, έκανε παρεμβάσεις «ευχών» για το δημογραφικό. Αλήθεια, πόσο υποκριτικό είναι αυτό όταν και ο ίδιος να φέρει βαρέα ευθύνη που οι υγειονομικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι των δημόσιων δομών υγείας παλεύουν με τους κουβάδες, την έλλειψη υλικών και τα φυσικά όρια αντοχών τους εξαιτίας της υποστελέχωσης;

 

Παπαγόρας Αντώνιος

 


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ