Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Η Μαρία Ευθυμίου στη Λαμία για το αφιέρωμα στο βιβλίο του Νίκου Δαβανέλλου «Λαμία: Πορεία στον χρόνο και στον χώρο 1821 – 1967»

 

Ο Δήμος Λαμιέων, με ιδιαίτερη χαρά, πραγματοποιεί  εκδήλωση – αφιέρωμα παρουσιάζοντας στο Ιστορικό Λεύκωμα του Νίκου Δαβανέλλου με τίτλο «Λαμία: Πορεία στον χρόνο και στον χώρο 1821-1967»,  Επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, την Δευτέρα 16 Μαΐου και ώρα 7:30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Ο Νίκος Δαβανέλλος, δάσκαλος και ερευνητής, με τη συγγραφική του δραστηριότητα να είναι ευρέως γνωστή και αποτυπωμένη στις σελίδες μοναδικών και πολύτιμων βιβλίων, δημιουργεί ένα είδος παρακαταθήκης για τις επόμενες γενιές. Στο εν λόγω πόνημα διαπραγματεύεται τη ζωντανή ιστορία της πόλης μας, μέσα από φωτογραφίες και αρχεία – ντοκουμέντα πλήρη και τεκμηριωμένα.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι η Μαρία Ευθυμίου, καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α, ο Κωνσταντίνος Τσαλαφούτας, Πρόεδρος Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και η Σοφία Βακιρτζηδέλη, Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων Κράτους – Τμήμα Φθιώτιδας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιώργος Σταυρόπουλος.

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ