Διαβάζοντας το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας», με επικεφαλή τον νυν και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Δομοκού, κ. Τζιαχρήστα Δημήτρη, δεν περνά απαρατήρητο το «άνοιγμα» προς τη νέα γενιά.

 

Όλοι τους επιτυχημένοι, με όρεξη για δουλειά, θέλουν να βάλουν νέες βάσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου Δομοκού.

Μας είπαν ότι:

 

Οι νέοι πρέπει να αντιληφθούν ότι διαδραματίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες και κατ’ επέκταση σε όλη την κοινωνία. Οι ίδιοι πρέπει να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων και να μην περιορίζονται μόνο στην άκριτη εφαρμογή τους. Η ενασχόληση με τα κοινά, θα προσφέρει προβληματισμό και ευαισθητοποίηση. Σίγουρα, η πολιτεία δεν πρέπει να δίνει την εντύπωση ότι τους αποξενώνει. Αντιθέτως, να δίνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι έχει ανάγκη να ακούει τις απόψεις και τις εισηγήσεις των νέων ανθρώπων και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή τους στα κέντρα όπου οι αποφάσεις τους επηρεάζουν και τους αφορούν. Η τοπική αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να γίνει το πεδίο δραστηριότητας των νέων ανθρώπων.

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί οι νέοι συνυπάρχουν  αρμονικά στο Συνδυασμό με τους μεγαλύτερους και  έμπειρους οι οποίοι είναι: Βασιλόπουλος Χαράλαμπος, Ζώτος Νικόλαος, Καραμπότσης Δημοσθένης, Κουμπούρα Αμαλία, Μακρυγιάννης Αθανάσιος, Ματσαδές Σπύρος, Μπουρογιάννης Βασίλειος, Παληογιάννης Ανδρέας, Σκαρμούτσος Βαγγέλης και Φράγκος Ιωάννης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.