Αρχική Στερεά Ελλάδα Η Περιστέρη για Αρχαία Μελιταία: “Μια πολύ σημαντική αρχαιολογική θέση, η οποία...

Η Περιστέρη για Αρχαία Μελιταία: “Μια πολύ σημαντική αρχαιολογική θέση, η οποία χρειάζεται περαιτέρω έρευνα” – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μελιταίας, στην Ι.Μ. Αγ. Τριάδας, καθώς και στην αίθουσα, όπου στεγάζεται η έκθεση αρχαιολογικής φωτογραφίας με τίτλο “Εις Μελιτίαν πόλιν” περιηγήθηκε η κ. Κατερίνα Περιστέρη, αρχαιολόγος και υπεύθυνη ανασκαφέας του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη.

 

Η κ. Περιστέρη ήταν προσκεκλημένη του Δήμου Λαμιέων, του Δήμου Δομοκού και του Πολιτιστικού – Επιστημονικού – Φιλοσοφικού Ομίλου “300”. Το βράδυ του Σαββάτου 1η Δεκεμβρίου 2018 η κ. Περιστέρη παρουσίασε στη Δημοτική πινακοθήκη Λαμίας, αναλυτικά την πορεία και τα πορίσματα των ερευνών της, παράλληλα με τις ενέργειες αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης αυτού του εντυπωσιακού και μυστηριώδους ταφικού μνημείου που αποκαλύφθηκε μόλις το 2012.

Την Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2018 , αρχικά, αφού περιηγήθηκε μέσα από τις 23 φωτογραφίες που συνθέτουν την έκθεση στη διαχρονικότητα της ανθρώπινης παρουσίας και δραστηριότητας στην θέση της αρχαίας Μελιταίας από τον αρχαιολόγο Λάμπρο Σταυρογιάννη, ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Τζιαχρήστας Δημήτριος της απένειμε τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στην αρχαιολογική έρευνα, ενώ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελιταίας κ. Τσικράς Νικόλαος της προσέφερε ενημερωτικό υλικό για τον αρχαιολογικό χώρο της Μελιταίας.

Στη συνέχεια η κ. Περιστέρη επισκέφτηκε την Ι.Μ. Αγ. Τριάδας, η οποία χρονολογείται τον 17ο αι. και το καθολικό της μονής είναι χτισμένο πάνω σε άνδηρο αρχαίου ναού, ενώ για την ανοικοδόμησή του έχει χρησιμοποιηθεί υλικό από τον αρχαίο ναό. Παρόντες στην ξενάγηση ήταν εκπρόσωποι του Δήμου Δομοκού, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, του Πολιτιστικού – Επιστημονικού – Φιλοσοφικού Ομίλου “300”, καθώς και κάτοικοι της Τ.Κ. Μελιταίας.

Μετά την ξενάγηση ακολούθησε χαλαρή συζήτηση σε καφέ της Τ.Κ. Χιλιαδούς κατά την οποία η κ. Περιστέρη ενημερώθηκε για τις υπόλοιπες αρχαιότητες της περιοχής. Η ίδια, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική αρχαιολογική θέση. η οποία χρειάζεται περαιτέρω έρευνα. Τέλος, ο δήμος Δομοκού παρέθεσε γεύμα στην επίσημη προσκεκλημένη του.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βήμα βήμα για τα όσα βρέθηκαν στην Αμφίπολη από την Περιστέρη! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.