Αρχική Εκδηλώσεις Ι.Βαρδακαστάνης από Λαμία: “Η αναπηρία δεν είναι ούτε ανάθεμα, ούτε κατάρα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ι.Βαρδακαστάνης από Λαμία: “Η αναπηρία δεν είναι ούτε ανάθεμα, ούτε κατάρα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Οφείλουμε πρώτα να αναγνωρίζουμε τα προβλήματα από τους ανθρώπους που τα βιώνουν, γιατί αν δεν βιώνεις κάτι δεν μπορείς να πάρεις και την σωστή απόφαση

 

Ενόψει της Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, εκδήλωση με θέμα «Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας, Πλατεία Διάκου, ήταν ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ι. Βαρδακαστάνης ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:

Στις 3 Δεκέμβρη το μόνο που γιορτάζουμε είναι ότι η αναπηρία είναι μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας. Η αναπηρία δεν είναι ούτε ανάθεμα, ούτε κατάρα. Η αναπηρία έχει στιγματιστεί, η αναπηρία έχει δακτυλοδειχθεί.

Στη συνέχεια της ομιλίας του έκανε λόγο και για την υπόθεση “Κωσταλέξη” αναφέροντας πως “Η στερεοτυπική αντίληψη για τα άτομα με αναπηρία τα θέλει παθητικούς δέκτες υπηρεσιών και φροντίδας. Είναι δύσκολα αντιληπτό πως τα άτομα με αναπηρία είναι φορείς δικαιωμάτων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.