Αρχική Θέατρο Είδαμε την Λωξάντρα με τη Βαγενά στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας – ΦΩΤΟ

Είδαμε την Λωξάντρα με τη Βαγενά στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας – ΦΩΤΟ

Άννα Βαγενά

Ξεκίνησε το 19ο Φεστιβάλ για Σολίστες και Πρωταγωνιστές του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης με τη Λωξάντρα και την Αννα Βαγενά στον ομώνυμο ρόλο

Έναν ρόλο που της ταίριαξε απόλυτα μιας και για 90 περίπου λεπτά μας ταξίδεψε στην Πόλη, στις παραδόσεις εκείνης της εποχής, στην γευστική κουζίνα της αλλά και στον «πόνο» των ξεριζωμένων Ελλήνων! Μια παράσταση τόσο επίκαιρη! Οσοι την είδαν θα διαπίστωσαν ότι δεν ήταν και πολύ μακρινά εκείνα τα χρόνια που οι Έλληνες έζησαν τη ξενιτιά και το φόβο στο μέρος που μεγάλωσαν! Ας σκεφτούμε λίγο τι περνούν οι οικογένειες των Σύρων που αναγκάστηκαν να αφήσουν τον τόπο τους λόγω πολέμου και ταλαιπωρούνται σε ξένους τόπους…

Η Λωξάντρα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας και διαβάστηκε με πάθος και αγαπήθηκε από πολλές γενιές Ελλήνων. Έγινε σήριαλ για την τηλεόραση με πολλή μεγάλη επιτυχία με πρωταγωνίστρια την Μπέτη Βαλάση.
Η Λωξάντρα έζησε στην Κωνσταντινούπολη από το 1824 που γεννήθηκε, έως το 1914 που πέθανε. Μέσα από την ζωή της, βλέπουμε το ήθος και τον πολιτισμό των Ρωμιών της Πόλης, τότε που κυριαρχούσαν στην ζωή της.
Είναι ένα ύμνος στην Πόλη των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη, αλλά και στη χαρά της ζωής και στη δύναμη της γυναίκας.  Ένα γοητευτικό ταξίδι στην κοσμοπολίτικη Πόλη της καρδιάς μας, εκεί όπου έσμιγε η Δύση με την Ανατολή και οι λαοί συμβίωναν ειρηνικά.

Στη Λωξάντρα η Βαγενά «επιστρέφει» στους καλούς ρόλους που μέσα από την ευτυχία και τη χαρά ο άνθρωπος αισθάνεται γεμάτος και ας τον έχουν βρει χίλια δυο βάσανα. Η Λωξάντρας πάντα αποτελούσε το πρόσωπο που δίνει χωρίς να περιμένει αντάλλλαγμα παρά μόνο ευγνωμοσύνη και χαρά. Στοιχεία που δυστυχώς στην εποχή μας ο αλτρουισμός και η αλαζονεία των ανθρώπων τα έχουν ξεχάσει…

Μια πολύ ωραία, νοσταλγική παράσταση με μία Βαγενά από τις καλές θεατρικές εποχές της.

Το 19ο Φεστιβάλ για Σολίστες και Πρωταγωνιστές του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης συνεχίζεται με τις παρακάτω παραστάσεις:

05 Δεκεμβρίου 2016: Πλάτωνος Απολογία του Σωκράτη του Δήμου Αβδελίωδη!

10 Δεκεμβρίου 2016: Κλυταιμνήστρα με την Φωτεινή Φιλοσόφου

Να προσθέσουμε ότι αμέσως μετά θα ακολουθήσει η Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης με την Φόνισσα του Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία του Γιάννη Νικολαίδη!

Άννα Βαγενά Άννα Βαγενά Άννα Βαγενά Άννα Βαγενά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.