Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Εικόνες γνωστές σε όλους…Πώς συνδέονται όμως αυτές οι επιχειρήσεις της Λαμίας;

Ανάμεσα σε καταστήματα και επιχειρήσεις της Φθιώτιδας, αυτά τα λογότυπα σίγουρα σας τράβηξαν το βλέμμα…

Δημιουργικότητα,μοντέρνο design, άριστη αισθητική, κοινός τόπος σχεδιασμού για μερικά από τα καλύτερα εμπορικά σήματα της Λαμίας και της ευρύτερης περιοχής.Η DoT2 είναι το δημιουργικό γραφείο, που εδώ και τέσσερα χρόνια,ξεχωρίζει με τη δουλειά του στην οπτική επικοινωνία και στις εφαρμογές διαφήμισης.

Η Βίκυ Δελή και ο Κώστας Μακρής το σχεδιαστικό δίδυμο της DoT2, που διατηρούν από το 2004 δημιουργικό γραφείο στην Αθήνα, με σημαντικές συνεργασίες στον τομέα της οπτικής επικοινωνίας σε έντυπα και διαδίκτυο, αποφασίζουν το 2011  να επιστρέψουν στην πόλη μας, τόπο καταγωγής του Κώστα, και να μεταφέρουν την έδρα τους διατηρώντας το πελατολόγιό τους αλλά και επεκτείνοντάς το και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.Οι δύο designers από την αρχή έφεραν νέο αέρα στον χώρο τους και εξακολουθούν να μας δίνουν τα ωραίοτερα δείγματα της σύγχρονης παραγωγής στη γραφιστική, και το web design!

Το Mag24 μίλησε με την ομάδα της DoT2, για τα στοιχεία που οδηγούν στην επιτυχημένη απεικόνιση ενός brand.

«Ο λογότυπος είναι το βασικότερο θεμέλιο που έχει μια επιχείρηση ή ένα προϊόν. Αν το θεμέλιο αυτό δεν είναι γερό, η επικοινωνία με τον καταναλωτή είναι δύσκολη. Και αυτό γιατί όσο πιο προσεγμένος είναι ο σχεδιασμός του, τόσο πιο σοβαροί δείχνουμε στην αγορά.»

KAstanis-Window

LOGO_2

«Στη DoT2 ακολουθούμε μερικούς βασικούς κανόνες για το σωστό σχεδιασμό:

1. Να είναι αντιπροσωπευτικός

Τα μυστικά ενός αντιπροσωπευτικού λογότυπου είναι η χρήση του σωστού χρώματος και σχήματος βάσει του κανόνα της ψυχολογίας χρωμάτων και σχημάτων. Για παράδειγμα το πράσινο βοηθά στην χαλάρωση και αντανακλά την ανάπτυξη, το περιβάλλον, την ευεξία και την ελπίδα. Η γραμματοσειρά συνθέτει κι αυτή μια πινελιά στο ύφος του λογότυπου. Παρατηρείται ότι μεγάλα λογότυπα διαθέτουν μια γραμματοσειρά μόνο, χωρίς επιπρόσθετα σχέδια ή χρώματα.

 

ippofaes (2)

 

2. Το έξυπνο μήνυμα πίσω απ’ το λογότυπο

Κανένας πετυχημένος λογότυπος δε σχεδιάστηκε τυχαία. Τα σχήματα, τα χρώματα, και τα γράμματα είναι έτσι τοποθετημένα ώστε να δώσουν το μήνυμα της επιχείρησης ή του προϊόντος με έναν έξυπνο τρόπο. Κάθε σχεδιασμός κρύβει το δικό του μυστικό.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το λογότυπο του beer&wine bar «Πυξίδα» στη Λαμία, για του οποίου μάλιστα, τον εύστοχο σχεδιασμό από τη DoT2, γράφει και το περιοδικό +design.(Δείτε τη δημοσίευση στο +design εδώ)

pyxida (1)
Concept λογοτύπου «Πυξίδας»
pyxida (2)
Λογάτυπο «Πυξίδας»

3. Να είναι διαχρονικός

Ένας καλός λογότυπος, είναι καλός και μετά από 10 ή 15 χρόνια Τα trends της εποχής, μπορούν να εφαρμοστούν σε ένα έντυπο, αλλά όχι στο σήμα σας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η Nike, η Adidas, η Google, η Αpple.

 

a4-with-other-obj

 

4. Nα είναι μοναδικός και να αναγνωρίζεται εύκολα

Το Brand μας θα πρέπει να αποτυπώνεται με την πρώτη ματιά, και να μη μοιάζει με κάποιο άλλο. Θα πρέπει να αποτυπώνεται μέσα σε δευτερόλεπτα και να είναι ικανό να απομνημονευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

delfini
5. Να μπορεί να εφαρμοστεί παντού.
Κατά την παρουσίαση του σχεδιασμού , δίνουμε στον πελάτη και την εφαρμογή του σήματος σε ασπρόμαυρο. Έτσι μπορεί να διακρίνει αν στέκεται σωστά σε εφαρμογές όπως μεταξοτυπία, βαθυτυπία, χάραξη, κτλ. Ο σημαντικότερος κανόνας όλων είναι η πληρώθα εφαρμογών του λογότυπου.

 

βακαλιανοσ44

bakalianos (1)

 

6. Φροντίστε να παραλαμβάνετε τα σωστά αρχεία του λογοτύπου σας.

Όταν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός, ζητήστε από τον συνεργάτη σας, να σας παραδώσει ανοικτά αρχεία σε .pdf, με διανυσματική μορφή. Αυτό για εσάς είναι ακατανόητο, αλλά όταν έρθει η ώρα να εφαρμοστεί ο λογότυπος σας σε εκτύπωση μεγάλης διάστασης, ή σε κάποιο έντυπο, θα καταλάβετε ότι ένα αρχείο εικόνας δεν αρκεί για να έχουμε σωστά οπτικά αποτελέσματα.»

 

mag24b

Fylladio dare2dance (1)2

logodot2.gr
Κύπρου 84,Λαμία

Τηλ.22313 00346 & 6948087359
email: info@dot2.gr

 

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ