Αρχική Design Interiors: Αν νομίζετε ότι στα μεγάλα διαμερίσματα δεν υπάρχει πρόβλημα «χώρου»…ξεκινάτε λάθος...

Interiors: Αν νομίζετε ότι στα μεγάλα διαμερίσματα δεν υπάρχει πρόβλημα «χώρου»…ξεκινάτε λάθος τη διακόσμηση του σπιτιού σας!(ΦΩΤΟ)

Η αρχιτέκτων Χριστίνα Βασιλοπούλου κλήθηκε σε «βοήθεια» των ιδιοκτητών μιας νέας μονοκατοικίας στη Λαμία, αφού οι διακοσμητικές προκλήσεις του χώρου μπέρδεψαν τους ιδιοκτήτες όταν οι επιλογές τους από τα εμπορικά καταστήματα δεν επαρκούσαν για το εντυπωσιακό αλλά και λειτουργικό αποτέλεσμα που επιθυμούσαν για το νέο τους σπίτι!

Συχνά θεωρούμε ότι τα πολλά τετραγωνικά σε ένα διαμέρισμα σου λύνουν τα χέρια όσον αφορά την επιλογή επίπλων, τη διακόσμηση και το design γενικά….Τα πράγματα όμως στην πράξη είναι εντελώς διαφορετικά!
Ένας αρκετά μεγάλος ενιαίος χώρος σε ένα σπίτι ή μια ολόκληρη μονοκατοικία μπορεί να έχει κάποιες ιδιαιτερότητες – πολλά ανοίγματα, δοκάρια ή κολώνες που «ενοχλούν», εσοχές σε τοίχους, σκάλες, κ.α. – οι οποίες δυσκολεύουν τις επιλογές μας και αποκλείουν έπιπλα ή διακοσμητικές συνθέσεις που μπορεί να μας έχουν εντυπωσιάσει σε pintrest και instagram και θέλουμε να αντιγράψουμε.
Ένα ακόμη πρόβλημα που καλούνται να ξεπεράσουν όσοι ξεκινούν χωρίς τη βοήθεια ενός αρχιτέκτονα να ανακαινίσουν το σπίτι τους, είναι ο συνδυασμός υλικών και χρωμάτων σε έναν ενιαίο χώρο που έχει πολλές λειτουργίες ( καθιστικό, κουζίνα, γραφείο ) και απαιτεί αρκετά έπιπλα για να «γεμίσει». Στόχος είναι ένα αρμονικό αισθητικό αποτέλεσμα που θα ακολουθεί μια ενιαία γραμμή σχεδιασμού και θα κερδίζει από το αβαντάζ του άπλετου χώρου. Πολλοί είναι όμως οι ιδιοκτήτες που αποτυγχάνουν, όσο καλό γούστο και να έχουν, γιατί αυτά τα project είναι συχνά πιο απαιτητικά από ένα μικρό διαμέρισμα, με αποτέλεσμα άλλοτε ένα σπίτι «μπουκωμένο» από έπιπλα και στοιχεία παράταιρα και άλλοτε ένα σπίτι που φαντάζει άδειο ή αμήχανα διακοσμημένο….
Η αρχιτέκτων Χριστίνα Βασιλοπούλου μάς εξηγεί με παραδείγματα μέσα από το τελευταίο της έργο σε μια μεζονέτα 160τμ , πώς ένας ειδικός έρχεται να λύσει τα παραπάνω θέματα με interior design custom κατασκευές, όπως αυτές που σχεδίασε η ίδια για τις ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας στο νέο τους σπίτι με την υπέροχη θέα, στο βόρειο τμήμα της Λαμίας. 

«Πολλές φορές η αγορά, παρά τις άπειρες εξαιρετικές επιλογές που μας δίνει, δεν μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις ενός συγκεκριμένου και απαιτητικού χώρου με ιδιαιτερότητες. Όταν σε έναν χώρο υπάρχουν απαιτήσεις για έπιπλα και κατασκευές για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες λειτουργίες δίχως να στερούνται αισθητική και design ή συμβολή ενός επαγγελματία είναι σημαντική στο να επιτευχθεί ένα άρτιο αποτέλεσμα, όπως στο συγκεκριμένο project» τονίζει η κ.Βασιλοπούλου.
«Ένα από τα βασικά ζητούμενα στο συγκεκριμένο έργο ήταν να γίνει στον κεντρικό μεγάλο χώρο του καθιστικού, ο σχεδιασμός του τζακιού, συνδυαστικά με έπιπλο για την τηλεόραση και αποθηκευτικό χώρο και μία ειδική κατασκευή στην παρακείμενη εσωτερική σκάλα καθώς οι ιδιοκτήτες ήθελαν κάτι διαφορετικό από ένα απλό κιγκλίδωμα για προστασία.»

 

«Είχε ξεκινήσει ήδη από τους ίδιους ιδιοκτήτες, η κατασκευή του τζακιού σε πιο συνηθισμένες γραμμές, το οποίο όμως δεν έδενε με το στυλ που τελικά επιθυμούσαν» μας λέει η αρχιτέκτων που ανέλαβε να δώσει λύσεις τόσο λειτουργικές όσο και αισθητικές, στην κατοικία που ήταν έτοιμη κατασκευαστικά. «Ο σχεδιασμός του όγκου του τζακιού επιλέχτηκε να γίνει σε πολύ λιτές και καθαρές γραμμές δίνοντάς του την σωστή βαρύτητα στο χώρο με την επιλογή ενός εξαιρετικού πετρώματος για την επένδυση της βάσης του, η οποία συνεχίστηκε και στην κατασκευή που δημιουργήθηκε σε συνέχεια του τζακιού προκειμένου να τοποθετηθεί η τηλεόραση με όλες τα παρελκόμενες συσκευές της.»

«Σχεδιάστηκε έτσι η βασική γωνιά του καθιστικού, η οποία πλαισιώνεται με μεγάλα ανοίγματα  δεξιά και αριστερά με την απίστευτη θέα  προς την πόλη. Η κατασκευή της τηλεόρασης σχεδιάστηκε για να καλύψει τις καλωδιώσεις και τους μηχανισμούς των κουρτινών πάνω από το εντυπωσιακό παράθυρο.»
Όπως υπογραμμίζει η κ.Βασλοπούλου, «η επιλογή των υλικών έγινε με γνώμονα την δημιουργία ενός δυναμικού μοντέρνου και minimal συνδυασμού ενός ιδιαίτερου γρανίτη με το ζεστό ξύλο.»

 

«Η χρήση της υφής του ξύλου επεκτάθηκε και στην ξεχωριστή κατασκευή της σκάλας. Στοιχείο διαχωριστικό, προστατευτικό και αποθηκευτικό… μια βιβλιοθήκη που κουμπώνει στην μορφολογία της σκάλας και δημιουργεί μια γωνιά διαβάσματος στον ενιαίο χώρου του καθιστικού.» εξηγεί η αρχιτέκτων.
Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και η κουζίνα στην οποία έγινε επιλογή των υλικών ώστε να δένει με το συνολικό ύφος του ενιαίου χώρου.

 

Ειδικές κατασκευές σχεδιάστηκαν και στα παιδικά υπνοδωμάτια.
«Για τα δωμάτια των δύο έφηβων κοριτσιών της οικογένειας, ακολουθήθηκε η ίδια  φιλοσοφία στο σχεδιασμό, απλών γραμμών και όγκων και  υλικά διαχρονικά.
Στο ένα δωμάτιο σχεδιάστηκε γραφείο εμπνευσμένο από ένα  δέντρο σε αυστηρή γεωμετρία  που απλώνει  τα κλαδιά του.»

«Στο δεύτερο υπήρχε η ανάγκη για συνδυασμό γραφείου και ντουλάπας στην ίδια κατασκευή. Ο σχεδιασμός έγινε με προσοχή ώστε να υπάρχει τόσο επαρκής αποθηκευτικός χώρος όσο και ένα λειτουργικό και άνετο γραφείο.» εξηγεί η αρχιτέκτων.

Το interior design της κατοικίας σχεδίασε και επιμελήθηκε η αρχιτέκτων Χριστίνα Βασιλοπούλου.

 

Δείτε επίσης:
Λαμία: Δείτε πώς με λίγα χρήματα το μικρό δυάρι μεταμορφώθηκε σε ένα μοντέρνο σπίτι!(ΦΩΤΟ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.