Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Julian Porter: Ο κεντρικός παρουσιαστής του WRC+ μάς μιλάει για την επιστροφή του Rally Acropolis στο WRC

 

Αν παρακολουθείτε WRC+ σίγουρα, το όνομα και η φυσιογνωμία του Julian Porter δεν σας είναι άγνωστα καθώς πρόκειται για τον κεντρικό παρουσιαστή του καναλιού, μαζί με την Rebecca (Becksy) Williams.

Ξεκινήσαμε την κουβέντα μας με τον ίδιο να λέει πόσο όμορφα αισθάνεται που είναι στην Ελλάδα αν και ο ίδιος επισκεπτόταν τη χώρα μας και όταν ο αγώνας προσμετρούσε στο ERC (σίγουρα πολλοί θα τον θυμάστε στην Π.Ε.Λ. να σχολιάζει, ειδικά την επιλογή σειράς εκκίνησης).

“Κατά τη γνώμη μου”, τόνισε,  “χρειαζόμαστε απαιτητικούς αγώνες όπως το Ακρόπολις. Ίσως όχι τόσο “σπαστήρια” όπως ήταν στο παρελθόν αλλά απαιτητικούς αγώνες που θα δοκιμάσουν τα αυτοκίνητα. Φέτος χωρίς Τουρκία και Αργεντινή είμαι σίγουρος ότι το Ακρόπολις θα το συζητάμε για καιρό. Ήδη η βροχή έχει δώσει έναν έξτρα τόνο στον αγώνα. Αν και δεν έχω κάνει όλες τις Ειδικές Διαδρομές, έχω δεί ήδη πως ένας απαιτητικός αγώνας μπορεί  να γίνει ακόμα δυσκολότερος. Τέτοιες συνθήκες ευνοούν οδηγούς σαν τον Ogier που το ντισαβαντάζ να ξεκινάει πρώτος θα μειωθεί μιας και το χώμα θα πακτωθεί περισσότερο λόγω της βροχής. Επίσης το ότι δεν έχουμε τόσες πολλές επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές θα βοηθήσει τον Γάλλο. Η νέα γενιά οδηγών δεν έχει μάθει να κάνει «μονές» Ειδικές και αυτό από μόνο του είναι κάτι διαφορετικό. Η πανδημία λοιπόν μας ανάγκασε να εντάξουμε  νέους αγώνες στο καλεντάρι με ποικιλία στη σχεδίαση  κάτι που πραγματικά διανθίζει το πρωτάθλημα. Ένας τέτοιος είναι και το Ακρόπολις”.

Καταλήγοντας, ο Julian μάς είπε: “Χαίρομαι επίσης που σας βλέπω στο πρόγραμμα και το 2022. Αν το απόγευμα της Κυριακής μιλάμε μόνο για το ποιος πέρασε ποίον και ποιος νίκησε τον αγώνα, αυτό θα σημαίνει ότι  έγινε ένας επιτυχημένος αγώνας. Αν συζητάμε για καθυστερήσεις ή ακόμα χειρότερα για ακυρώσεις ειδικών τότε η κουβέντα δεν θα είναι ευχάριστη. Με τη δυναμική που πλέον έχει αποκτήσει το WRC όλοι θέλουν να ενταχτούν. Για να διατηρηθείς όμως πρέπει να έχεις όλο το πακέτο καθώς και τη διαφορετικότητα. Το Service Park πάντως που είμαστε τώρα βλέπω ότι είναι μεγάλο και άνετο. Αυτό είναι μια καλή αρχή”.

Point taken Julian.

 

Συνέντευξη / Φωτο: Σπύρος Καμνής


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ