Αρχική Πολιτική Κ. Μπατζελή: «Κόκκινη Κάρτα στην Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας»

Κ. Μπατζελή: «Κόκκινη Κάρτα στην Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της επικεφαλής της παράταξης “Πατρίδα μας η Στερεά”, Κατερίνας Μπατζελή:

Για άλλη μια φορά γίναμε στο ίδιο έργο θεατές.  Ακόμα και τώρα στο σημείο μηδέν του Τουρισμού που χρειάζεται συνολική προσπάθεια και συστράτευση για να στηριχθεί ο κλάδος, οι εργαζόμενοι, η τοπική αγορά, η Περιφερειακή αρχή προτιμάει να παίζει «μπάλα μόνη της». Με παίκτες  κατώτερων των προσδοκιών και αναγκών. Όμως τα προβλήματα  των ανθρώπων του Τουρισμού δεν είναι παιχνίδι. Έχουν αντίπαλους και θεατές.

Η πρόταση τροποποίησης  που υποβλήθηκε από την Περιφερειακή Αρχή(ΠΑ), ήταν δυστυχώς  πολύ κατώτερη των προσδοκιών. Δεν είναι επικαιροποιημένη  βάση των συνθηκών της πανδημικής κρίσης ,δεν αναδεικνύει την υγειονομική προστασία και ασφάλεια του τόπου μας που τόσο πολύ οι συμπολίτες μας τήρησαν και σεβάστηκαν.

Η ΠΑ  έκανε   μία πρόχειρη λογιστική ανακατανομή  κονδυλίων.  «Ευκολάκι», περιμένοντας για μια ακόμη φορά το κεντρικό κράτος…

Αλλά και σε αυτό το «ευκολάκι» των 132.000 ευρώ δεν  διαχωρίζεται  και να δεν διακρίνεται:

τι σημαίνει διαχείριση κρίσης σε ένα τομέα ,

ποια η διαφορά μεταξύ των έκτατων μέτρων και των μελετών και έκδοσης μεταφρασμένων φυλλαδίων απόδοσης 2021, χωρίς να έχει φυσικά υλοποιήσει  τις αποφάσεις μας από το 2019 περί ηλεκτρονικής και ψηφιακής προβολής,

πως κατανέμονται με σαφήνεια και διαφάνεια οι πόροι  προβολής και της συνεργασία με τον ΕΟΤ,

η σημασία  ενεργοποίησης εσωτερικού και κοινωνικού τουρισμού,

η βαρύτητα του τουρισμού των Βαλκανίων στην Στερεά  και πολύ περισσότερο την περίοδο αυτή διότι οι επισκέπτες των χωρών αυτών  θα χρησιμοποιήσουν κυρίως το οδικό δίκτυο.

Η παράταξή μας  «πατρίδα μας η Στερεά» με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καιρούς  κατάθεσε μία ολοκληρωμένη πρόταση με παρεμβάσεις  της Περιφέρειας για την στήριξη του Τουριστικού μας τομέα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με πολλές οικονομικές δραστηριότητες. Επεξεργάστηκε και  μία κοστολογημένη πρόταση τουριστικής προβολής με μεγαλύτερο προϋπολογισμό ,άμεσα υλοποιήσιμης με την διαφανή συμμετοχή όλων των φορέων του κλάδου. Μόνο με μία ολοκληρωμένη πρόταση που εμπεριέχει προτάσεις ανάπτυξης και διαχείρισης της κρίσης,  μπορούν να αντιμετωπιστούν  οι αρνητικές  επιπτώσεις  της πανδημίας στον κλάδο του τουρισμού και των επαγγελμάτων που σχετίζονται άμεσα με αυτόν καθώς και οι δομικές αδυναμίες του τουριστικού κλάδου στην Περιφέρεια μας που δυστυχώς χρονίζουν και υποτιμούν τις φυσικές, πολιτιστικές αξίες του τόπου μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.