Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Κακοποίηση Όλιβερ: Η Αράχωβα δεν είναι η μόνη – Ιστορίες φρίκης σε όλη την Ελλάδα!

Στο σκοτάδι συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την κτηνωδία στην Αράχωβα, με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών να συμμετέχουν τελικά στη διερεύνηση της υπόθεσης, με καθυστέρηση 10 ημέρων.

Την ώρα που σύσσωμη η κοινή γνώμη ζητά την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για τον μαρτυρικό θάνατο του 8χρονου Όλιβερ, κατακλύζοντας με το hashtag #CancelArachova τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία «απαντά» με στοιχεία σε όσους γνωρίζουν αλλά κρατούν τα στόματά τους ερμητικά κλειστά.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι:

·         31% των ατόμων που προβαίνουν σε σεξουαλική κακοποίηση ζώων, πράττουν το ίδιο σε παιδιά και ενήλικες.

·         40% των ανθρωποκτονιών με σεξουαλικά κίνητρα πραγματοποιήθηκαν από άτομα που είχαν στο παρελθόν προβεί σε σεξουαλική κακοποίηση ζώων.

·         43%  των ανδρών κρατουμένων για σεξουαλικά εγκλήματα, αναγνώρισαν ότι επιδίδονταν, στο παρελθόν, σε σεξουαλικές πράξεις πάνω σε ζώα.

Κοινώς, «όσο ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος, κανένα ζώο και κανένα παιδί δεν θα είναι ασφαλές».

Τα στοιχεία, που δημοσιοποιεί η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και καταδεικνύουν τη στενά συνυφασμένη σχέση της σεξουαλικής κακοποίησης ζώων και της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, και της ενδοοικογενειακής βίας εν γένει, προέρχονται από επίσημες στατιστικές και έρευνες που παρουσιάστηκαν, το 2017, και στην Ελλάδα.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Κύκλος της Βίας, από την Κακοποίηση Ζώων στην Ενδοοικογενειακή Βία», που συνδιοργάνωσε η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία με την οικονομική συνδρομή ιδρυμάτων και χορηγών, η Πολιτειακή Εισαγγελέας της Virginia, Διευθύντρια της μεγαλύτερης Μονάδας Δικαίου των Ζώων στις ΗΠΑ και συντονίστρια της εκπαίδευσης, επισήμανε πως πολλοί παιδόφιλοι και βιαστές έχουν ιστορικό με κτηνοβασίες και άλλες σεξουαλικές κακοποιήσεις ζώων.

Τόνισε, πολλάκις, στους 200 αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που εκπαιδεύτηκαν στη διερεύνηση της κακοποίησης ζώων και της παιδικής κακοποίησης ότι «η κτηνοβασία συνδέεται με σειρά εγκληματικών συμπεριφορών καθώς και με ευρύ φάσμα διαστροφικών σεξουαλικών πράξεων που περιλαμβάνουν εξαναγκασμό, βία, βασανισμό και νεκροφιλία».

Η περίπτωση του βρετανού ζωολόγου που βίαζε και κακοποιούσε για μια δεκαετία, κουτάβια και πάνω από 40 σκύλους, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Από την Αυστραλία στην …Ξάνθη

Ο κορυφαίος ζωολόγος, Adam Britton, ο οποίος είχε συνεργαστεί σε παραγωγές με το BBC και το National Geographic, ομολόγησε, τον Σεπτέμβριο του 2023, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις αποτρόπαιες πράξεις του τις οποίες μαγνητοσκοπούσε.

Για να προστατεύσει το κοινό και το προσωπικό ασφαλείας ο δικαστής ζήτησε να βγουν από τη δικαστική αίθουσα πριν οι εισαγγελείς εκθέσουν τα γεγονότα της υπόθεσης. Ο Britton δήλωσε ένοχος για τέσσερις υποθέσεις πρόσβασης και μετάδοσης υλικού κακοποίησης παιδιών, μεταξύ των οποίων και νηπίων που εξαναγκάζονταν σε «διεφθαρμένες πράξεις».

Όσοι πιστεύουν, ωστόσο, πως αυτά συμβαίνουν πολύ μακριά από εδώ και θεωρούν πως η κτηνωδία σε βάρος του Όλιβερ είναι η μοναδική, έχουν ξεχάσει όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο πρόσφατο παρελθόν.

Τον Οκτώβριο του 2023, ένα μικρόσωμο δεσποζόμενο σκυλάκι χάθηκε από την αυλή του σπιτιού του, στο Νειμποριό της Χώρας Άνδρου. Όταν βρήκε το κουράγιο και επέστρεψε διαπιστώθηκε πως είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Η «Εθελοντική Φροντίδα Αδέσποτων Άνδρου» ανέφερε πως ο Μπόμπο είχε πληγές γύρω από το στόμα του. «Με κάποιο τρόπο του το είχαν κλείσει για να μην ακούγονταν οι κραυγές του και φρικτές πληγές στον πρωκτό του που είχαν αρχίσει να κακοφορμίζουν αν και είχαν περάσει λιγότερο από 24 ώρες», έγραψαν.

Το σωματείο, που έδινε και αμοιβή για τον εντοπισμό του δράστη, κατέθεσε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα, η οποία ενσωματώθηκε στη δικογραφία και στη μήνυση που υπέβαλλαν οι κηδεμόνες του.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι κάποια τέτοια άτομα κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Να είστε βέβαιοι ότι όποιος μπορεί να κάνει κάτι τόσο αποτρόπαιο σε ένα ανυπεράσπιστο ζωάκι είναι εν δυνάμει κακοποιητής παιδιών και δολοφόνος ενηλίκων. Βοηθήστε την αστυνομία να βρει το τέρας. Μην κρατάτε κλειστά τα στόματα, εκτός από τα ζώα σας, κινδυνεύουν και τα παιδιά σας», επεσήμαναν.

Τον Νοέμβριο του 2021, μέλη του φιλοζωικού σωματείου «Αδεσποτούλια Ξάνθης» κλήθηκαν να περιθάλψουν ένα κουτάβι, 4,5 μηνών, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου στην Αλεξανδρούπολη.

Με φρίκη διαπίστωσαν πως το κουταβάκι είχε «βιαστεί επανειλημμένα με βιαιότητα και με αντικείμενα παρά φύση, ενώ έλειπε και ένα κομμάτι από τον πρωκτό του». Η κακοποιημένη σκυλίτσα πονούσε φρικτά από τη μέση και κάτω και ήταν εξαιρετικά φοβισμένη.

Το σωματείο επικήρυξε τον δράστη της αποτρόπαιας πράξης. Μάλιστα, η πρόεδρος του Σωματείου δήλωσε πως έπρεπε να πάει η ίδια από την Ξάνθη στην Αλεξανδρούπολη για να καταγγείλει κάτι που έγινε εκεί.

« 3.000 ΕΥΡΏ ΑΜΟΙΒΉ ΣΕ ΌΠΟΙΟΝ ΜΙΛΉΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΈΡΑΣ ΠΟΥ ΒΊΑΣΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΆΒΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΎΠΟΛΗ.
ΑΝΟΊΞΤΕ ΤΑ ΣΤΌΜΑΤΑ ΣΑΣ!!
ΚΆΠΟΙΟΣ ΕΊΔΕ!!
ΚΆΠΟΙΟΣ ΚΆΤΙ ΞΈΡΕΙ!!
ΤΡΕΙΣ ΜΈΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΜΕ ΝΑ ΓΡΆΨΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ…. ΕΊΝΑΙ ΔΎΣΚΟΛΟ.
ΒΓΑΊΝΕΙ ΜΌΝΟ ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΉ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΡΓΉ.
Η ΜΙΚΡΉ ΒΙΆΣΤΗΚΕ ΠΑΡΆ ΦΎΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΆ ΦΎΣΗ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΈΝΑ…
ΓΙΑ ΜΈΡΕΣ…
ΣΩΜΑΤΙΚΆ ΛΕΊΠΕΙ ΚΟΜΜΆΤΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΡΩΚΤΌ.
ΠΑΊΡΝΕΙ ΒΑΡΙΆ ΠΑΥΣΊΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΌΝΟ, ΑΛΛΆ ΔΕΊΧΝΕΙ ΔΥΝΑΤΉ. ΕΊΝΑΙ ΜΌΝΟ ΈΝΑ ΜΩΡΌ, 4.5 ΜΗΝΏΝ.
ΒΡΈΘΗΚΕ ΤΕΤΆΡΤΗ ΣΕ ΕΜΆΣ ΉΡΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ..
Η ΑΛΕΞΑ ΝΟΣΗΛΕΎΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΊΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΌΔΟΞΟΙ ΌΤΙ ΘΑ ΠΆΕΙ ΚΑΛΆ ΣΩΜΑΤΙΚΆ.
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΆ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΞΈΡΟΥΜΕ ΑΚΌΜΗ ΤΙ ΤΡΑΎΜΑ ΈΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΤΈ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΆΣΕΙ. ΘΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΔΊΠΛΑ ΤΗΣ ΓΙΑ Ό,ΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ.
ΣΚΕΦΤΉΚΑΜΕ ΠΟΛΎ ΑΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΆΣΟΥΜΕ Ή ΌΧΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑ ΓΙΑΤΊ ΕΊΝΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ.
ΣΑΣ ΖΗΤΆΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΆ ΣΥΓΝΏΜΗ ΑΛΛΆ ΑΠΟΦΑΣΊΣΑΜΕ ΠΩΣ ΠΡΈΠΕΙ ΓΙΑΤΊ ΜΙΑ ΕΙΚΌΝΑ ΕΊΝΑΙ ΌΣΟ ΧΊΛΙΕΣ ΛΈΞΕΙΣ», ανέφεραν τα μέλη του σωματείου στην ανάρτησή τους.

Τον Νοέμβριο του 2018, μια αδέσποτη σκυλίτσα βρέθηκε βιασμένη στην Ξάνθη. Το άτυχο τετράποδο που εξαφανίστηκε μετά τη στείρωσή του εντοπίστηκε, λίγες ημέρες αργότερα, σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου διαπιστώθηκε μετά από εξετάσεις ότι είχε βιαστεί. Την υπόθεση έκανε γνωστή ο Σύλλογος «Αδέσποτοι φίλοι Ξάνθης» που απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη.

Τον Δεκέμβριο του 2016, μια γέρικη σκυλίτσα βιάστηκε στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης. Το πλέον εξοργιστικό ήταν πως πολλοί άκουσαν το τετράποδο να ουρλιάζει από τους πόνους αλλά κανείς δεν πήγε κοντά για να σταματήσει τον δράστη, ούτε τηλεφώνησε στην Αστυνομία.

Η καταγγελία της Ομάδας Mesara Cares-Εθελοντές Φιλόζωοι Τυμπακίου, που καταδεικνύει πως η σιωπή και ο ωχαδερφισμός είναι συνενοχή, αποτελεί, ακόμη και σήμερα, γροθιά στο στομάχι:

«Σήμερα το απόγευμα (σημ. 10 Δεκεμβρίου) ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα τραγικό, απεχθές και λυπηρό γεγονός που, μεταξύ άλλων, πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις σε τι κόσμο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.

Για να καταλάβετε τι εννοώ θα πάρω την ιστορία από την αρχή. Βρεθήκαμε στο Παγνή, στο Ηράκλειο Κρήτης όταν τυχαία ακούσαμε σε μια συζήτηση, ότι χτες το βράδυ μια γέρικη σκυλίτσα, που ζει χρόνια στον προαύλιο χώρο Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, βιάστηκε από έναν (ας μην τον χαρακτηρίσω).

Το μόνο παράλογο δεν είναι αυτό. Το παράλογο είναι ότι έγινε νωρίς το βράδυ, πολλοί άνθρωποι ήταν στο μπαλκόνι και, ενώ άκουσαν το άμοιρο το ζώο να ουρλιάζει και να κλαίει από τους πόνους, ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν πήγε κοντά να κάνει κάτι. Μιλάμε για απόσταση 200 μ., ήταν ακριβώς απέναντί τους.

Όταν ρώτησα: “Mα γιατί, αφού ήταν τόσο κοντά δεν πήγε κανείς;”, η απάντηση ήταν: “Ε του φωνάζαμε: Tι κάνεις εκεί;”. Μόλις, λοιπόν, ο ανώμαλος τελείωσε, τότε αποφάσισαν να πάνε να δουν τι έγινε. Η σκυλίτσα αιμορραγούσε και κάποιοι γιατροί (να είναι καλά) την καθάρισαν από τα αίματα και τη φρόντισαν όσο μπορούσαν.

Και ρωτάω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό: Έπρεπε να ολοκληρωθεί ο βιασμός για να πάει κάποιος; Τόσοι θεατές στα μπαλκόνια θεώρησαν ότι έκαναν το χρέος τους φωνάζοντας “τι κάνεις εκεί;”. Δηλαδή τι περίμεναν; Απάντηση; ΕΝΑΣ δεν βρέθηκε να πάει να τον τρομάξει; Και αν φοβόταν (πράγμα λογικό, μπορεί να είναι τρελός) γιατί κανείς δεν κάλεσε την αστυνομία όσο το ζώο ΟΥΡΛΙΑΖΕ από τους πόνους; Νιώθω αηδία για την τόση απάθεια και αδιαφορία προς τους άλλους, είτε είναι άνθρωποι είτε είναι ζώα. ΣΗΜΕΡΑ ένα ΣΚΥΛΙ, ΑΥΡΙΟ ένα ΠΑΙΔΙ».

Ο Όλιβερ δεν είναι το μοναδικό τετράποδο που κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Και όσο τα στόματα παραμένουν κλειστά δεν θα είναι ούτε το τελευταίο.

Μέχρι να εντοπιστούν οι δράστες αυτών των κτηνωδιών, τα ερωτήματα της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας τι απέγιναν οι 200 αστυνομικοί που εκπαιδεύτηκαν στη διερεύνηση της κακοποίησης ζώων και της παιδικής κακοποίησης, το 2017, και πώς αξιοποιούνται στην πράξη οι ειδικές γνώσεις που απέκτησαν, θα παραμένουν αναπάντητα. 


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ