Αρχική MAG24 TV Καραΐσκος για υπηρεσίες του Δήμου και εξυπηρέτηση πολιτών: Συνεχίζουμε «ηλεκτρονικά» (Βίντεο)

Καραΐσκος για υπηρεσίες του Δήμου και εξυπηρέτηση πολιτών: Συνεχίζουμε «ηλεκτρονικά» (Βίντεο)

Οι υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό. Με ραντεβού στο Δημαρχείο όπου είναι απαραίτητη η παρουσία των πολιτών

«Να μην καταστρέψουμε όσα έχουμε χτίσει» τονίζει ο Δήμαρχος, υπενθυμίζοντας σε όλους μας ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

Στην κάμερα του MAG24 μίλησε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος για την επόμενη ημέρα μετά την καραντίνα και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου αλλά και όσα πρέπει να έχουν υπόψη τους οι Δημότες

«Βάλαμε την τεχνολογία στην καθημερινότητά μας και πρέπει να την κρατήσουμε, όπως και κάθε καλό που προέκυψε από την κρίση του κορωνοϊού» υπογράμμισε ο κ.Καραΐσκος

 

 

Σε  σχέση με τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Λαμιέων : 

Είναι γνωστό ότι με βάση τις οδηγίες της Πολιτείας και τη σχετική νομοθεσία,  τα περιοριστικά μέτρα λειτουργίας των υπηρεσιών, είτε αυτά αφορούν τις ειδικές άδειες, είτε αφορούν την κατανομή του προσωπικού, είτε ακόμη τη λειτουργία των υπηρεσιών σε βάρδιες, παραμένουν σε ισχύ και εφαρμόζονται, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι ο Δήμος Λαμιέων λειτουργεί με το 40% περίπου του προσωπικού του.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τα περιοριστικά μέτρα προσβάσεων στις υπηρεσίες του Δήμου Λαμιεων.

Καλούμε τους δημότες να αποφεύγουν τις επισκέψεις στις υπηρεσίες και να συνεχίσουν την εξυπηρέτηση τους μέσα από τον τηλεφωνικό αριθμό 22312-00240 και το mail : covid-19@lamia-city.gr  όπου οι πολίτες, μπορούν να απευθύνουν το αίτημα τους και να εξυπηρετηθούν άμεσα από την αρμόδια κατά περίπτωση υπηρεσία.

Αναφορικά  με τη λειτουργία των ΚΕΠ  και σύμφωνα με τις εγκυκλίους και τις οδηγίες του υπουργείου ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται με αυτοπρόσωπη παρουσία μόνο στις περιπτώσεις α) θεώρησης του γνησίου της υπογραφής και β) έκδοσης εξουσιοδοτήσεων. Σε αυτές και μόνο τις περιπτώσεις οι πολίτες θα εισέρχονται στο κτίριο ένας-ένας με μάσκα και με όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκα, θερμομέτρηση, απολύμανση ).

Όλες οι λοιπές διοικητικές ενέργειες των ΚΕΠ θα γίνονται ηλεκτρονικά και τα αιτήματα των πολιτών  θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της πύλης  gov.gr.

Παράλληλα ειδικά για τα Κ.Ε.Π. θα ισχύσει η διαδικασία τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα: 2231066160 και 2231066161 για το Κ.Ε.Π. που βρίσκεται στην οδό Λεωνίδου και 2231067201 για το Κ.Ε.Π. που στεγάζεται στο Δημαρχείο (Φλέμινγκ και Ερυθρού Σταυρού)

Όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας περισσότεροι από 1.200 συμπολίτες μας,  με διάφορα αιτήματα προς το Δήμο, εξυπηρετήθηκαν, λαμβάνοντας τα απαραίτητα έγγραφα στο σπίτι τους.

Πρόκειται για  μια κατάκτηση την οποία πρέπει και να διατηρήσουμε, επισημαίνει ο Δήμαρχος Λαμιέων.

Απλοποιούμε τις διαδικασίες, αναδεικνύουμε σαν κυρίαρχο στοιχείο της καθημερινότητας  την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και επιμένουμε στην ηλεκτρονική και άμεση εξυπηρέτηση του δημότη, είτε τηλεφωνικά είτε με την αποστολή e-mail .

Είναι υποχρέωσή μας να διευρύνουμε αυτή τη λειτουργία και να ακολουθήσουμε το δρόμο της τεχνολογίας και του μέλλοντος.

Τέλος διευκρινίζουμε, ότι η πλήρης λειτουργία των δομών του Δήμου μας θα επανέλθει, με την πλήρη κατάργηση των περιοριστικών μέτρων και την άρση των περιορισμών υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.