Αρχική Πολιτική Καραΐσκος – Οικονόμου συναντήθηκαν στο Μαξίμου – Τα θέματα που συζητήθηκαν

Καραΐσκος – Οικονόμου συναντήθηκαν στο Μαξίμου – Τα θέματα που συζητήθηκαν

 

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου υποδέχτηκε την Τρίτη (29/09) στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Δήμαρχο Λαμιέων, Θύμιο Καραΐσκο.

Αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν οι εξελίξεις για τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα του Δήμου Λαμιέων και οι πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραΐσκος ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Οικονόμου για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση τόσο με την προώθηση του master plan για την αξιοποίηση της ΠΕΛ που έχει εκπονήσει ο Δήμος Λαμιέων, όσο και με τη σύνδεση του με την ανάπλαση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών μέσω της ολοκληρωμένης πρότασης του Δήμου Λαμιέων.

Συζητήθηκε, παράλληλα, η πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Λαμιέων προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση και την αξιοποίηση της έκτασης του Στρατοπέδου Τσαλτάκη, με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου αστικού πάρκου με πολλούς ελεύθερους και κοινόχρηστους χώρους, κάτι το οποίο αποτελεί και διαχρονικό αίτημα των δημοτών.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας δεσμεύτηκε, στο πλαίσιο της συναντίληψης που διαπιστώθηκε με τον Δήμαρχο Λαμιέων, να αναλάβει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της επίλυσης των κρίσιμων θεμάτων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εκκρεμότητα και συνδέονται άμεσα με τις ανωτέρω πρωτοβουλίες του Δήμου Λαμιέων.

Δείτε πρώτοι όλες τις τοπικές ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε, επίσης, το μεγάλο θέμα της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Λαμιέων και συγκεκριμένα των Λουτρών Υπάτης, των Θερμοπύλων και των Ψωρονερίων. Πρόσφατα, ο κ. Οικονόμου είχε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, για τα αποτελέσματα της οποίας πληροφόρησε τον κ. Καραΐσκο. Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας ενημέρωσε τον Δήμαρχο Λαμιέων τόσο για τις θεσμικές τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν με στόχο την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των ακινήτων, όσο και για τη συνολικότερη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου οι ιαματικές πηγές του Δήμου Λαμιέων να αποτελέσουν έναν σημαντικό αναπτυξιακό πόλο για την περιοχή.

Οι κ. Οικονόμου και Καραΐσκος συζήτησαν αναλυτικά για τα αρδευτικά έργα που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν στα όρια του Δήμου Λαμιέων  και συγκεκριμένα για το Αρδευτικό Δίκτυο της Ηράκλειας, τη μελέτη του Αρδευτικού Εργου Ανθήλης – Ροδίτσας, το υπό κατασκευή Αρδευτικό Δίκτυο της Ανατολικής Βίστριζας, καθώς και για τη δυνατότητα ενίσχυσης του έργου αγροτικής οδοποιίας που έχει μελετήσει και ωριμάσει ο Δήμος Λαμιέων στις Δημοτικές Ενότητες Γοργοποτάμου, Λιανοκλαδίου και Υπάτης, θέματα τα οποία μεταξύ άλλων αποτέλεσαν και αντικείμενο της προηγούμενης συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Λαμιέων και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας.  Ο κ. Οικονόμου, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχων υπό την εποπτεία του τα παραπάνω έργα, τόνισε ότι όχι μόνο παρακολουθεί στενά την εξέλιξη τους, αλλά πως θα συμβάλει ουσιαστικά σε συνεργασία με τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την ταχύτερη υλοποίηση τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.