Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Και στη Στυλίδα προκατασκευασμένα σπίτια για τους πρόσφυγες

Σκηνές με προκατασκευασμένα σπίτια αντικαθιστά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε οκτώ χώρους φιλοξενίας προσφύγων ανά την Ελλάδα, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας.

Πρόκειται για τα κέντρα φιλοξενίας σε Σχιστό, Στυλίδα, Φιλιππιάδα, Λαγκαδίκια, Διαβατά, Κατσικάς, Αλεξάνδρεια και Νέα Καβάλα.

Η προσπάθεια της Ύπατης Αρμοστείας να διαμορφώσει κατάλληλα για το χειμώνα επίσημους χώρους φιλοξενίας προσφύγων βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

  • Στην αντικατάσταση σκηνών με προκατασκευασμένους οικίσκους σε οκτώ κέντρα φιλοξενίας.
  • Στη μεταφορά προσφύγων που μένουν σε κέντρα ακατάλληλα για το χειμώνα σε ξενοδοχεία με χαμηλές τιμές και διαμερίσματα.
  • Στην αναβάθμιση και συντήρηση των υποδομών σε 15 κέντρα φιλοξενίας.
  • Στην παροχή στους πρόσφυγες χειμερινών ειδών, όπως τα μπουφάν και οι υπνόσακοι.

Χίος – Νέα ένταση στο hot spot της Σούδας – Δύο τραυματίες

Νέα ένταση μεταξύ μεταναστών και προσφύγων λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής στο hot spot της Σούδας στη Χίο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα.

Σύμφωνα με το politischios.gr, μία ομάδα Αφγανών, για άγνωστο λόγο, ενεπλάκη με μία ομάδα Αλγερινών. Πριν γενικευτούν τα επεισόδια, επενέβησαν τα ΜΑΤ, απομακρύνοντας κατ αρχήν τα μέλη των Μ.Κ.Ο. από το εσωτερικό του καταυλισμού ενώ λίγα λεπτά αργότερα πραγματοποίησαν είσοδο στη Σούδα για να αποκατασταθεί η τάξη.

Παρά την άμεση επέμβαση των αρχών από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο μετανάστες που σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προκατασκευασμένα σπίτια αντί για σκηνές σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ