Αρχική Άρθρα Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ: Οι προτάσεις των ειδικών για όσο...

Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ: Οι προτάσεις των ειδικών για όσο «μένουμε σπίτι» με τα παιδιά

Από το Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών «Πρόσβασις»:

Αυτές τις ημέρες οι αντοχές όλων μας δοκιμάζονται. Για να προστατεύσουμε όλους αυτούς που αγαπάμε, καλούμαστε να μείνουμε σπίτι. Πόσο δύσκολο, άραγε, είναι αυτό;

Οι περισσότεροι γονείς εκφράζουν την ανησυχία τους όχι μόνο για την υγεία των παιδιών τους, αλλά και για τους τρόπους απασχόλησής τους. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν;

1.Ανάγνωση παραμυθιών: Σίγουρα το μόνο πράγμα που δεν θέλουν να δουν αυτή την περίοδο είναι τα σχολικά βιβλία. Γι´ αυτό λοιπόν, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τα παραμύθια. Βάλτε το παιδί να διαβάσει σε εσάς το παραμύθι ή κάντε αγώνα καλύτερης ανάγνωσης μεταξύ σας. Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, ενισχύστε την περιγραφική ικανότητά τους κάνοντας ερωτήσεις για τους ήρωες, τα χρώματα, τα συναισθήματα.

2)Καθαριότητα: Ορίστε τις υποχρεώσεις για κάθε μέλος της οικογένειας ανάλογα με την ηλικία του, φτιάξτε έναν πίνακα επιβράβευσης για να σημειώνετε την υλοποίηση των στόχων και βρείτε εξαρχής την ανταμοιβή που θα έχει ο νικητής στο τέλος της εβδομάδας. Οι υποχρεώσεις μπορεί να αφορούν το συμμάζεμα των παιχνιδιών, το στρώσιμο του κρεβατιού, το πότισμα του κήπου, ακόμα και το πλύσιμο των πιάτων ή το άπλωμα των ρούχων για τα μεγαλύτερα παιδιά.

3)Μαγειρική: Δεν χρειάζεται να περιοριστούμε μόνο στην παρασκευή γλυκισμάτων. Έστω και μια μικρή συμμετοχή στο καθημερινό φαγητό (π.χ ρίξε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα) θα ήταν ικανή να εξάψει το ενδιαφέρον τους και να αισθανθούν δημιουργικά.

 

4)Κηπουρική: Βοηθήστε τα να έρθουν πιο κοντά στη φύση φροντίζοντας τα λουλούδια του κήπου ή του μπαλκονιού σας, από ένα απλό πότισμα μέχρι και την αφαίρεση των ξερών φύλλων. Έτσι τους μεταφέρετε και το μήνυμα να σέβονται και να προστατεύουν τη φύση. Τι καλύτερο μάθημα από αυτό;

Κλείστε, λοιπόν, την πόρτα στον κορωνοϊό.  Ας αξιοποιήσουμε τον χρόνο που μας δόθηκε για να γνωρίσουμε καλύτερα τα παιδιά μας.

Γιατί εξάλλου……Τα παιδιά είναι το ΜΕΛΛΟΝ!!!

 

Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών «ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ»
Λαμία, Αμφίκλεια, Αταλάντη, Καρπενήσι

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2231066103, 6932065658
www.prosbasis.gr

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.