Αρχική Πολιτική ΚΙΝΑΛ….Ενωμένο…και Δυνατό!

ΚΙΝΑΛ….Ενωμένο…και Δυνατό!

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Χάρη Καστανίδη για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ. στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης και της 12ης Δεκεμβρίου αντίστοιχα, σίγουρα «έλυσε» τα χέρια σε ορισμένους για την πρώτη ψηφοφορία – εφόσον φυσικά συγκεντρώσει τις 5.000 υπογραφές – που δεν επιθυμούν και δεν θέλουν να ψηφίσουν κάποιον εκ των τριών λοιπών συνυποψηφίων, που είχαν συμπράξει ενεργά και μη με τη Νέα Δημοκρατία.

 

 

Αν κάτι διακρίνει τον Χάρη Καστανίδη από τους λοιπούς αυτό είναι η πολιτική εντιμότητα και η ηθική υπόσταση που επέδειξε, όταν το 2012 προτίμησε να μην ψηφίσει το 2ο Μνημόνιο το 2012 με συνέπεια να διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

 

Η ηθική αυτή υπεροχή του δίνει ένα προβάδισμα απέναντι στους συνυποψηφίους του, στους οποίους εύκολα μπορεί να αντιπαρατάξει κανείς το αληθές γεγονός ότι ο ίδιος δεν συνέπραξε επ’ ουδενί με τη Δεξιά.

 

Άλλωστε, θεωρώ ότι αυτό είναι ένα ιδιαίτερο κριτήριο που θα διαδραματίσει ειδικό ρόλο στη λήψη απόφασης των ψηφοφόρων που θα επιλέξουν να τον ψηφίσουν. Αρκεί όμως μόνο αυτό; Οι έτεροι συνυποψήφιοι καίτοι τους βαραίνουν ορισμένα αρνητικά χαρακτηριστικά, εντούτοις δεν παύουν να θεωρούνται εξίσου αξιόλογοι αντίπαλοι και με απήχηση σε ευρύτερα ακροατήρια.

 

Ωστόσο, το ουσιαστικό διακύβευμα αυτής της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας και προκειμένου να αποφευχθούν ψευτοδιλήμματα δεν αφορά στο πρόσωπο του/της νέου/ας Προέδρου, αλλά στο αν αυτός/ή είναι σε θέση να εμφυσήσει νέα πνοή στην Κεντροαριστερή Παράταξη και να την καταστήσει ξανά πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων.

 

Εξυπακούεται, φυσικά, ότι το πρόσωπο αυτό καθ’ εαυτό είναι σε θέση να σηματοδοτήσει από μόνο του μία θετική αλλαγή κατεύθυνσης, αλλά αν κάποιος θέλει να αυτοχαρακτηρίζεται σε αυτόν τον χώρο ως αντικειμενικός, δεν μπορεί παρά να παραδεχθεί ότι όλοι οι υποψήφιοι «ανέστησαν» ξανά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και δη σκοπίμως, διότι αντιλαμβάνονται ότι κανείς τους δεν έχει το τεράστιο πολιτικό εκτόπισμα να πορευτεί έξω από τα στενά όρια του κομματικού χώρου που αναδείχθηκε.

 

Κάποτε, κατά την ίδρυση του νέου φορέα, ήτοι του ΚΙΝ.ΑΛ., ψέλλιζαν ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τώρα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έγινε και πάλι σύνθημα στα χείλη όλων, που στο όνομα αυτού διεξάγουν μία προεκλογική εκστρατεία.

 

Οι διεκδικητές έχουν κι ένα κοινό – αρνητικό χαρακτηριστικό: Έφυγαν και ξαναγύρισαν! Άλλοι δημιουργώντας και προσχωρώντας σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς και άλλοι υποστηρίζοντας τέτοιους δια της ανοχής και σιωπής τους. Και η εύλογη απορία είναι γιατί; Γιατί τώρα; Γιατί όλα αυτά τα χρόνια η αποκαθήλωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. γινόταν εκ των έσω;

 

Ουδείς εκ των υποψηφίων έχει απαντήσει κι ούτε πιθανολογώ ότι θα το κάνει. Αυτό όμως που οφείλουν να πράξουν όλοι οι υποψήφιοι είναι να δεσμευτούν απέναντι στην κοινωνία και στα μέλη που θα στέρξουν να τους υποστηρίξουν ότι η επόμενη μέρα θα πρέπει να βρει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενωμένο.

Ενωμένο και Δυνατό!

Παναγιώτης Κυριάκου
Δικηγόρος
πρώην πολιτευτής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.