Αρχική MAG24 TV Λαμία: “Η ισχύς εν τη ενώσει” – Καθολική η συμμετοχή στην απεργία...

Λαμία: “Η ισχύς εν τη ενώσει” – Καθολική η συμμετοχή στην απεργία των καταστημάτων εστίασης (Βίντεο / Φωτογραφίες)

 

Αυθόρμητα ενεργοποιήθηκε το 99% του κλάδου στην πόλη της Λαμίας και έβαλε “λουκέτο” στα καταστήματα εστίασης την Τρίτη 16 Νοεμβρίου στηρίζοντας τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της εστίασης στη Λαμία, Κώστας Καραγιώργος.

Τα προβλήματα είναι τεράστια και μη διαχειρίσιμα από την πλευρά των επαγγελματιών της εστίασης επεσήμανε ο κ. Καραγιώργος και θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για να μην δούμε μόνιμα “λουκέτα” στα καταστήματα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κίνηση κάποιων – ελάχιστων όπως είπε – καταστημάτων εστίασης να δουλέψουν σήμερα κανονικά και να τονίσει πόσο τον λυπεί αυτή τους η απόφαση.

Για τη στήριξη του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στην κινητοποίηση μίλησε ο Πρόεδρός του, Αθανάσιος Κυρίτσης ενώ και από τη μεριά του απευθύνθηκε σε εκείνους που επέλεξαν να ανοίξουν σήμερα τα καταστήματά τους και τόνισε πως θα πρέπει όλοι μαζί να βρίσκονται ενωμένοι σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Δείτε πρώτοι όλες τις τοπικές ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

Ο Πρόεδρος του ΟΕΒ Φθιώτιδας, Ελευθέριος Μπράζας, ανέφερε πως τα προβλήματα αφορούν σε όλες τις επιχειρήσεις και επεσήμανε πως οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις θα πρέπει να μείνουν ανοιχτές και ζωντανές και δεν είναι δυνατόν να έρχονται σε αντιπαράθεση οι ίδιοι με το καταναλωτικό κοινό “κάνοντας το χωροφύλακα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

“Το μήνυμα σήμερα είναι ένα: η ισχύς εν τη ενώσει” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Κουρεμάδας, μέλος του Δ.Σ. της εστίασης και ανέφερε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει τον κλάδο. Ο Νίκος Τσιακτάνης, επίσης μέλος Δ.Σ. της εστίασης, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι η απεργία είναι ουσιαστικά καθολική ενώ μίλησε και για τους λιγοστούς συναδέλφους τους που σήμερα επέλεξαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους.

 

 

Στο πλευρό των επαγγελματιών της εστίασης και ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος ο οποίος τόνισε σε δήλωσή του πως ο συγκεκριμένος κλάδος έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα και ως Δήμος Λαμιέων ενδιαφέρονται για τον κάθε δημότη και είναι δίπλα του για να του συμπαρασταθούν. Ειδικά για τον κλάδο της εστίασης, που αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά της κοινωνίας μας, όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι στόχος κάθε δημοτικής αρχής να παραμένει ανοιχτός και να διατηρούνται οι θέσεις εργασίας.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του Δημάρχου:

«Η εστίαση ψυχορραγεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή της για την 24ωρη απεργία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).

«Σεβόμενοι την δημόσια υγεία, αναζητάμε βιώσιμα μέτρα στήριξης για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε εμείς και οι χιλιάδες εργαζόμενοί μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΕ παραθέτοντας τα αιτήματα του κλάδου:

Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη.
Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα.
Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.
Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.
Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.
Ειδική Γραμματεία ή Επιμελητήριο Εστίασης.
Επίλυση του εργατικού κόστους με ειδικές ρυθμίσεις σε στρεβλώσεις της εργατικής νομοθεσίας που δεν λαμβάνουν υπόψη της υψηλής έντασης επιπλέον κοστολογίων του κλάδου (νυχτερινά, βραδινά, αργίες, σαββατοκύριακα) και την μοναδικότητά του, στο σύνολο των εργασιακών θέσεων.
Εξ΄ ορθολογισμός του κλάδου με δομικές αλλαγές.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.