Ο Κώστας Αποστολόπουλος είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς με τον συνδυασμό «ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ στην Καρδιά της Ελλάδας» του Φάνη Σπανού. Σαν σήμερα πριν 15 χρόνια ο Κώστας βρισκόταν στην ψηλότερη κορυφή του…Έβερεστ!!!

Αγαπάει τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό. Είναι ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Lamia Night & Run. Είναι ο πρώτος Έλληνας ορειβάτης που κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ. Είναι πολυβραβευμένος επιχειρηματίας. Έμπειρος Αυτοδιοικητικός, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στη Στερεά Ελλάδα με αξιόλογη δράση.

Κώστα συνεχίζεις και πάλι στην Περιφέρεια. Επιμένεις στην ίδια ομάδα, αυτή τη φορά με τον Φάνη Σπανό.
Μην ξεχνάς ότι έχω παίξει και ποδόσφαιρο στα νιάτα μου. Η ομάδα λοιπόν πετάει. Τα προηγούμενα πέντε χρόνια κάναμε πολύ καλή δουλειά με τον Κώστα Μπακογιάννη στο τιμόνι και θα συνεχίσουμε εξίσου καλά με τον Φάνη Σπανό. Επειδή έχω συνεργαστεί μαζί του, θα πρέπει να ξέρετε ότι ο Φάνης είναι ικανότατος, οργανωτικός, δουλευταράς και άνθρωπος πολύ χαμηλών τόνων. Είναι ένας από εμάς. Υπάρχει η γνώση, υπάρχει η εμπειρία, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, για να προχωρήσουμε έτσι όπως έχουμε σχεδιάσει την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας.
Έχοντας μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές, εσύ προσωπικά τι εισπράττεις από την επαφή σου με τους πολίτες;
Επειδή είμαι εν ενεργεία Περιφερειακός Σύμβουλος και έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο υπάρχει θετικότατη ανταπόκριση για το συνδυασμό μας τόσο στη Φθιώτιδα όσο και στους άλλους νομούς της Στερεάς. Εξάλλου γνωρίζετε και εσείς και οι συμπατριώτες μου ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια που είμαι στην Αυτοδιοίκηση, από οποιαδήποτε θέση και αν την υπηρέτησα, ήμουν πάντα ο «Κώστας», ο δικός τους άνθρωπος, που προσπαθούσε να βοηθήσει τον αγρότη, τον επαγγελματία και όποιον άλλον μπορούσα, χωρίς διακρίσεις. Οι συμπολίτες μου το γνωρίζουν αυτό.

 

Ο Κώστας Αποστολόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας ορειβάτης που – 15 χρόνια πριν – κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ. Στις φωτογραφίες με τη σημαία του Δήμου Λαμιέων και …της ΑΕΚ!
Αν σου ζητούσαμε να μας αναφέρεις επιγραμματικά κάποια από τα βασικά έργα που έκανες στην προηγούμενη θητεία σου ως Αντιπεριφερειάρχης ή από άλλες θέσεις ευθύνης στις οποίες βρέθηκες τα προηγούμενα χρόνια, ποια θα ήταν αυτά;
Έγιναν αρκετά πράγματα για τα οποία θα χρειαζόταν να μιλάμε αρκετή ώρα, ώστε να τα απαριθμήσω. Ωστόσο συνοπτικά και ανά τομέα μπορώ να σας αναφέρω τα εξής:
– Leader Νομού Φθιώτιδας
Ως Πρόεδρος του προγράμματος Leader Φθιώτιδας:
*Κάναμε γνωστό το πρόγραμμα σε όλες τις επιχειρήσεις.
*Αυξήσαμε την απορρόφηση παρότι διανύαμε περίοδο οικονομικής κρίσης και capital controls σε αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον.
– Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
*Στήσαμε από την αρχή έναν Φορέα με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
*Διοργανώσαμε ενημερωτικές Ημερίδες υποστήριξης Επιχειρήσεων σε εκθέσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού.

 

– Φορέας Εθνικού Δρυμού Οίτης
*Ως Αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης συμμετείχα και υποστήριξα τις δράσεις του Φορέα, αφήνοντας μια ανεξίτηλη παρακαταθήκη μέσα από μια σειρά σημαντικών έργων και δράσεων, που πραγματοποιήσαμε στα πέντε τελευταία χρόνια.
– Τουρισμός
*Μέσα από το πρόγραμμα LEADER, προέβλεψα και ενέταξα την κατασκευή Εκθετηρίου της Ιστορίας της Εκπαίδευσηςέργο 280.000 ευρώ στο Δήμο Λαμίας, το οποίο θα προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες καθιστώντας την περιοχή τουριστικό πόλο έλξης.
*Χρηματοδότηση ολοκληρωμένης πρότασης για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στη Δυτική Φθιώτιδα. Η πρόταση αναμένεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους μήνες και θα αποτελέσει τον  άξονα για την ολοκληρωμένη μελέτη και υλοποίηση ενός έργου, που σαν στόχο θα έχει να κάνει την περιοχή τουριστικό προορισμό.

 

«Νιώθω μια ιδιαίτερη υπερηφάνεια, όταν δηλώνω αγρότης. Από τη γη παίρνω δύναμη όταν οργώνω, όταν σπέρνω, όταν μαζεύω ελιές. Τη σέβομαι απόλυτα, όπως και τη φύση. Και όταν περπατάω στα βουνά, ή όταν τρέχω στον αγώνα, από τη γη αντλώ ενέργεια.  Η γη είναι η δύναμή μου…» τονίζει ο Κώστας Αποστολόπουλος 
– Αγροτικά
Ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, σταχυολογώντας, θα σταθώ σε κάποια από τα σημαντικότερα έργα, όπως:
*Τα δυο πιλοτικά προγράμματα πρόληψης και καταπολέμησης του δάκου με σύγχρονες τεχνολογίες.
*Η ενημέρωση των αγροτών για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.), η οποία πρώτη φορά έγινε σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Η ενημέρωση έγινε σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
*Η άριστη Οργάνωση των Υπηρεσιών, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε όλο τον όγκο εργασίας και τις δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσουν προκειμένου να βοηθήσουμε τους αγρότες να απορροφήσουν και το τελευταίο ευρώ!
*Και το σημαντικότερο ίσως, όλων, είναι η εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενεργείας (Α.Π.Ε.) για λογαριασμό των Τ.Ο.Ε.Β.ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής για τους αγρότες και παραγωγούς.
Ένα έργο πρωτοποριακό, που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα, και θα αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς, ώστε μελλοντικά να γίνει και στα υπόλοιπα Τ.Ο.Ε.Β. της χώρας.
Με τον Hogan τον επίτροπο γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης
Όταν μιλάς για τα αγροτικά θέματα βλέπουμε ένα πάθος. Παρ’ όλο που είσαι και επιτυχημένος επιχειρηματίας δηλώνεις αγρότης ή γεωργός.
Νιώθω μια ιδιαίτερη υπερηφάνεια, όταν δηλώνω αγρότης. Από τη γη παίρνω δύναμη, όταν οργώνω, όταν σπέρνω, όταν μαζεύω ελιές. Τη σέβομαι απόλυτα, όπως και τη φύση. Και όταν περπατάω στα βουνά ή όταν τρέχω στον αγώνα από τη γη αντλώ ενέργεια.  Η Γη είναι η δύναμή μου…από μικρό παιδί είχα μια ξεχωριστή σχέση με τη γη και με τη φύση. Ίσως επειδή μεγάλωσα στην ύπαιθρο. Ίσως επειδή ξυπνώντας κάθε πρωί αντίκριζα την Οίτη, που πάντα ήθελα να την περπατήσω και να την εξερευνήσω. Εξάλλου, ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός που κράτησε όρθια την Ελλάδα στην κρίση και είναι αυτός που τελικά θα την βγάλει από το αδιέξοδο.

 

Βιογραφικό
Γεννήθηκα στις 27 Απριλίου το 1968 στις Κομποτάδες Φθιώτιδας, όπου και κατοικώ. Είμαι πατέρας ενός 16χρονου αγοριού. Αποφοίτησα από το Α΄ Γενικό Λύκειο Λαμίας και είμαι γεωργός.
Ιδρυτικό μέλος του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου. Ο πρώτος Έλληνας ορειβάτης που κατέκτησε την κορυφή του Έβερεστ με την Εθνική Ομάδα Ορειβασίας, το 2004.
Βραβεύσεις από θεσμικούς φορείς (Πρόεδρο Δημοκρατίας, Βουλή των Ελλήνων, Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος Χριστόδουλο, Δήμο Αθηναίων, Ε.Ο.Ο.Α) και χρυσά μετάλλια των Δήμων Υπάτης και Λαμιέων.
Διοργανωτής αθλητικών αγώνων μαζικού αθλητισμού, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Κοιν. Σ. Επ. «Ερίβωλος Φθία».
Περιφερειακός Σύμβουλος από το 2014, με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη.
Διετέλεσα:
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου.
Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Πρόεδρος του προγράμματος LEADER Φθιώτιδας & Ευρυτανίας και Αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δρυμού Οίτης.
Είμαι υποψήφιος γιατί…
Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας, με εμπειρία και νέες ιδέες, με όραμα για το μέλλον!
Συνεχίζουμε με τον Φάνη Σπανό ό,τι ξεκινήσαμε στο δρόμο που χαράξαμε μαζί με τον Κώστα Μπακογιάννη πριν 5 χρόνια!
Ζητούμε να μας κρίνετε, πριν μας επιλέξετε!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.