Ο Κώστας Καραγεώργος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Λαμία Περήφανη Πόλη» του Θύμιου Καραΐσκου

 

Τι οδηγεί έναν επιτυχημένο και πολυάσχολο επιχειρηματία της πόλης μας στην ενασχόληση με την πολιτική;
Ακριβώς επειδή τα τελευταία είκοσι χρόνια δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά σε μια πόλη της οποίας γνωρίζω τις δυσκολίες και τις ανησυχίες, οφείλω από τη πλευρά μου να κάνω ό,τι μπορώ για τη βελτίωση της καθημερινότητας μας. Άλλωστε, πιστεύω πως η αναβάθμιση του Δήμου μας απαιτεί συντονισμένη προσπάθεια και τη συμμετοχή όλων μας για την πόλη που θέλουμε χωρίς συμβιβασμούς.
Εσείς ποιο θεωρείτε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα στη πόλη μας;
Προβλήματα υπάρχουν πολλά. Θεωρώ πως το σημαντικότερο είναι να εμπνεύσουμε τους πολίτες του Δήμου μας ότι ο Δήμος Λαμιέων μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς στη χώρα μας. Ότι ο Δήμος μας έχει πολλούς στόχους να κατακτήσει ακόμη που θα ενισχύσουν πρωτίστως την τοπική οικονομία , περιορίζοντας παράλληλα την οικονομική αιμορραγία προς άλλους κοντινούς μας Δήμους.
Πώς οραματίζεστε τη Λαμία ως «Περήφανη Πόλη»;
Οραματίζομαι ένα Δήμο σύγχρονο, λειτουργικό που θα μας εμπνέει αισιοδοξία. Έναν Δήμο που θα στέκεται δίπλα μας, θα βελτιώσει τη ζωή των οικογενειών μας, δίνοντας λύση στα καθημερινά μας προβλήματα. Έναν δήμο που θα αναζητά τη συνεργασία όλων μας και θα δίνει τα κατάλληλα κίνητρα στους επαγγελματίες. Μπορούμε καλύτερα. Μπορούμε περισσότερα, αρκεί να το πιστέψουμε. Ο Δήμος δεν ανήκει σε πρόσωπα, ανήκει στους πολίτες.
Με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι μπορεί να ενισχυθεί η τοπική αγορά της πόλης της Λαμίας;
Θεωρώ ότι είναι απαραίτητη η αναδιαμόρφωση του κέντρου της πόλης μας. Χρειάζονται σύγχρονες παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αισθητική αναβάθμιση της τοπικής αγοράς και παράλληλα στην εξυπηρέτηση της με τους κατάλληλους χώρους στάθμευσης για το σκοπό αυτό.
Ήρθε ο καιρός για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων προκειμένου να επιτύχουμε την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, την αναβίωση της γαστρονομικής μας ταυτότητας η οποία αποτελούσε παλιότερα σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες μας αλλά και την προβολή της ιστορικής αξίας του Δήμου μας.
Η δημιουργία πολιτιστικών δράσεων – θεσμών αλλά και χώρων ψυχαγωγίας και χαλάρωσης αποτελούν κομβικά σημεία για την προσέλκυση επισκεπτών από άλλες περιοχές και δίνουν κίνητρα και στους ίδιους τους δημότες να μην προσφεύγουν σε άλλες αγορές.
Είναι βέβαιο πως η οικονομική ανάπτυξη του Δήμου μας στηρίζεται στην τοπική αγορά. Η τοπική αγορά είναι αυτή η οποία μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Χρειάζεται λοιπόν να  αγκαλιάσουμε του επαγγελματίες του Δήμου μας έτσι ώστε να συμμετέχουν ενεργά με τις προτάσεις τους στη λήψη των ανάλογων αποφάσεων.

 

Σύντομο Βιογραφικό
Γεννήθηκε το 1980 στη Λαμία. Παντρεμένος με την Eιρήνη Kαράνη και έχει 2 παιδιά. Απόφοιτος Σχολής Διοίκησης και οικονομίας τουριστικών επιχειρήσεων ΑΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ιδιοκτήτης της εταιρείας ΤIME OUT.
Γεν. Γραμματέας. Επιμελητηρίου Φθιώτιδας .
Πρόεδρος μεταποιητικών επιχειρήσεων Φθιώτιδας
Πρόεδρος συλλόγου Εστιατορίων Καφετεριών και συναφών επαγγελμάτων Δήμου Λαμιέων
Περιφερειακός υπεύθυνος επισιτιστικών επαγγελμάτων Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας
Μέλος διοικητικού συμβουλίου πανελλήνιας ομοσπονδίας εστιατορίων Ελλάδος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.