Συνέντευξη τύπου για τον Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης «Ηρακλής» (Hercules Mountain Marathon), έδωσαν την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Βίβιαν Αργύρη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τραχίνα Νίκος Αντωνίου και ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Λουκάς Πρατήλας.

Ο 11ος Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής» που θα λάβει χώρα στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2017, περιλαμβάνει τρεις αγώνες βουνού που απευθύνονται σε κάθε δυναμικότητας αθλητές και συγκεντρώνουν εκατοντάδες δρομείς από όλη τη χώρα. Για ενδέκατη συνεχή χρονιά το επίκεντρο θα είναι ο Μαραθώνιος. Οι εκατοντάδες αθλητές που δήλωσαν συμμετοχή θα θαυμάσουν τις ομορφιές της Οίτης περνώντας από τις 3 ψηλότερες κορυφές της και θα δοκιμαστούν σκληρά.

Ο Μαραθώνιος «Ηρακλής» αποτελεί έναν από τους επτά αγώνες που απαρτίζουν το Ελληνικό Πρωτάθλημα Sky running. Επίσης ο ημιμαραθώνιος «Ελλέβορος» αποτελεί μιας από τις ομορφότερες διαδρομές αλλά με ιδιαίτερες απαιτήσεις ενώ οι νέοι αθλητές θα διαγωνιστούν στον αγώνα 6,2 χιλιομέτρων «Φαρμακίδες».

Σήμερα, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, διοργανώνεται ο «Λαγοπόδαρος», ένας αγώνας 1000μ. για παιδιά που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Λουτρών Υπάτης το απόγευμα στις 17:30. Το βράδυ στις 20:00 και στο Γυμνάσιο της Υπάτης θα δοθεί γεύμα στους αθλητές και η βραδιά θα κλείσει με την Τεχνική ενημέρωση των αθλητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη φετινή διοργάνωση θα χρησιμοποιηθούν και λεωφορεία που θα μεταφέρουν δρομείς από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο: http://www.herculesmarathon.gr/