Αρχική Viral Ξέρει η νεολαία μας τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου; (Δείτε το βίντεο)

Ξέρει η νεολαία μας τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου; (Δείτε το βίντεο)

Νεαρός YouTuber βγήκε στους δρόμους της Αθήνας και ρώτησε την νεολαία της Ελλάδας τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου που είναι η Επέτειος του ΟΧΙ.

Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Έλληνα πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά.

Οι απαντήσεις των νέων δείχνουν ότι δεν γνωρίζουν καλά την ιστορία της Ελλάδας, με αποκορύφωμα την νεαρή που δήλωσε ότι το «ΟΧΙ» το γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου. Την ίδια ώρα, υπάρχει και η… σύγκριση με το Next Top Model, όπου εκεί η γνώση «περισσεύει».

28η Οκτωβρίου: Μία ημέρα, που γράφτηκε στην ιστορία για το ηρωικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας στον Μουσολίνι…. Η ιταλική κυβέρνηση απέστειλε στην Ελλάδα τελεσίγραφο με το οποίο και απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία της Ελλάδος.

Η απάντηση της κυβέρνησης Μεταξά στο τελεσίγραφο ήταν αρνητική. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της χώρας μας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία. Ουσιαστικά, την 28η Οκτωβρίου η Ελλάδα γιορτάζει την είσοδό της στον πόλεμο, ενώ οι περισσότερες άλλες χώρες γιορτάζουν την ημερομηνία λήξης του πολέμου. Για πρώτη φορά η επέτειος γιορτάστηκε επίσημα το 1944 με παρέλαση ενώπιον του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.