Αρχική Πολιτική Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς: Ανεπάρκεια μέσων αντιμετώπισης της κακοκαιρίας – Δεν “καταπίνεται” η...

Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς: Ανεπάρκεια μέσων αντιμετώπισης της κακοκαιρίας – Δεν “καταπίνεται” η δικαιολογία των “ακραίων” καιρικών φαινομένων

 

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς-Εύβοιας σχετικά με την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας “Μήδεια” εκ μέρους της Κεντρικής και Περιφερειακής Διοίκησης:

 Ο θάνατος δύο συνανθρώπων μας, οι εγκλωβισμένοι κάτοικοι αρκετών περιοχών της Εύβοιας, από το χιονιά, χωρίς συγκοινωνία χωρίς ρεύμα και σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς νερό είναι ο θλιβερός προς το παρόν απολογισμός των αναμενόμενων και προβλέψιμων κατά τα άλλα καιρικών φαινομένων.

 Όμως το γεγονός ότι μπορούν να προβλεφθούν τα καιρικά φαινόμενα δεν σημαίνει ότι μπορεί και να αντιμετωπιστούν όταν η προστασία του λαού, με τη λήψη αντίστοιχων μέτρων,  δεν μπαίνει σε προτεραιότητα  τόσο  από την κυβέρνηση όσο και την Περιφερειακή και τοπική διοίκηση όπως δυστυχώς επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά στην Εύβοια.

Δείτε πρώτοι όλες τις τοπικές ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

Η αντιμετώπιση του χιονιά στην προκειμένη περίπτωση όπως και στις αντίστοιχες περιπτώσεις των πλημμυρών και των πυρκαγιών δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη των αναγκαίων υποδομών, μέσων και προσωπικού με κατεύθυνση την προστασία του λαού, από την πλευρά της Κυβέρνησης αλλά και της Περιφέρειας που έχει ένα μεγάλο μέρος ευθύνης στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Ας μην προσπαθήσει πάλι η Περιφερειακή διοίκηση να κρυφτεί πίσω από τα “ακραία” καιρικά φαινόμενα δεν “καταπίνεται” η δικαιολογία αυτή, ας αναλογιστεί την ευθύνη που έχει στην υπεράσπιση της ζωής και της ακεραιότητας των κατοίκων της Στερεάς και ας πάρει μέτρα τώρα για:

-Την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της ύδρευσης και της συγκοινωνίας των αποκλεισμένων περιοχών.

-Την εξασφάλιση της πρόσβασης σε Νοσοκομεία και Κέντρα υγείας όλων όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης (νεφροπαθείς, κρούσματα κορονοϊού και άλλα).

-Την εξασφάλιση της δυνατότητας εμβολιασμού με την ευθύνη μετακίνησης των κατοίκων στα εμβολιαστικά κέντρα από κρατικές υπηρεσίες.

-Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι της βορειοκεντρικής Εύβοιας χωρίς καθυστέρηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.