Αρχική Τοπικά ΛΑΜΙΑ: Αυτή θα είναι η πεζοδιαδρομή που θα ενώνει το Κάστρο με...

ΛΑΜΙΑ: Αυτή θα είναι η πεζοδιαδρομή που θα ενώνει το Κάστρο με τα νότια της πόλης

Πολύ σύντομα η πόλη μας θα γίνει λίγο πιο.. «ευρωπαϊκή», λίγο πιο ανθρώπινη για τους πεζούς, για τις μαμάδες με τα παιδικά καροτσάκια, για τους τουρίστες, για όλους εμάς που απλώς θέλουμε να βγούμε να κάνουμε μια βόλτα στην πόλη…να περπατήσουμε χαλαρά μόνοι ή με δυο φίλους και όχι να καθήσουμε – πάλι- για καφέ.

Βόλτα στην πόλη, μια ανάγκη που κάποιοι συμπολίτες μας την είχαν πάντα και σε πάρα πολλούς δημιουργήθηκε πιο έντονα την περίοδο της καραντίνας…Ε, ναι, δεν βγαίναμε για σωματική άσκηση όλοι…βγαίναμε να περπατήσουμε χαλαρά και να πάρουμε τον αέρα μας – πράγμα απόλυτα ανθρώπινο! Πόσες όμως είναι οι διαδρομές με σεβασμό για τον πεζό που έχουμε οι Λαμιώτες στη διάθεσή μας; Μάλλον καμία γι΄αυτό και συνωστιζόμασταν στον ποδηλατόδρομο…

Πολύ σύντομα όμως, σύμφωνα με το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής και Ανάδειξης του Δήμου Λαμιέων – τη λεγόμενη «Τουριστική Χάρτα» 2020-2023 που δημοσιεύθηκε στις 9 Ιουλίου, θα μπορούμε να κάνουμε μια ευχάριστη βόλτα με τα πόδια, χαλαρά, χωρίς το άγχος για τα αυτοκίνητα και «στριμωγμένοι» στα στενά πεζοδρόμια, στη νέα πεζοδιαδρομή που θα δημιουργηθεί  από την πλατεία Λαού έως το Κάστρο της πόλης και μια δεύτέρη από τα νότια της Λαμίας και συγκεκριμένα τον Σιδηροδρομικό Σταθμό έως την πλατεία Λαού.

Επιπλέον «ήπιας κυκλοφορίας δράσεις» θα γίνουν στην περιοχή του Δημοτικού Θεάτρου.

Το έργο συμπεριλαμβάνεται στις δράσεις που έχουν τεθεί ως πρώτης προτεραιότητας στα σχέδια του Δήμου Λαμιέων, σύμφωνα με τη «Χάρτα» .

Το έργο της «πεζοδιαδρομής από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λαμίας έως την Πλατεία Λαού» είναι προϋπολογισμού 550.000€, η «πεζοδιαδρομη από την Πλατεία Λαού εώς το Κάστρο Λαμίας» υπολογίζεται στα 150.000€ και οι «δράσεις ήπιας κυκλοφορίας στην περιοχή Δημοτικού Θεάτρου» στα 400.000, όπως αναφέρει το πλάνο Ενίσχυσης της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της «Χάρτας»

Το σχέδιο για τις συγκεκριμένες πεζοδιαδρομές σε συνδυασμό με το έργο ανάπλασης των πεζοδρομίων της πόλης ( προϋπολογισμού 250.000€) και με την εγκατάσταση Συστημάτων Έξυπνης Διάβασης Πεζών προδιαγράφει μια πιο φιλική πόλη για τους πεζούς και τους τουρίστες…Αναμένουμε…

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.