Αρχική MAG24 TV ΛΑΜΙΑ: Δυστυχώς κάθε μέρα, τουλάχιστον μία γυναίκα στην πόλη μας πέφτει θύμα...

ΛΑΜΙΑ: Δυστυχώς κάθε μέρα, τουλάχιστον μία γυναίκα στην πόλη μας πέφτει θύμα βίας!(ΒΙΝΤΕΟ)

Μιλήσαμε με τις υπεύθυνες του Συμβουλευτικού Κέντρου Λαμίας και μας αποκάλυψαν την κακοποίηση δεκάδων γυναικών που ζουν ανάμεσά μας

Η κάμερα του MAG24 βρέθηκε σήμερα Τρίτη 27 Νοεμβρίου, στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες» του Συμβουλευτικού Κέντρου Λαμίας που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25η Νοεμβρίου)στον χώρο του κέντρου. Η ενημερωτική εκδήλωση διοργανώθηκε στοχεύοντας στη γνωριμία, την πληροφόρηση & την ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της βίας κατά των γυναικών, που όπως δείχνουν τα καταγεγραμμένα περιστατικά είναι μια θλιβερή πραγματικότητα και για τις γυναίκες της πόλη μας

Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνες του κέντρου από την έναρξη της λειτουργίας του το 2012 έως σήμερα , στο κέντρο έχουν απευθυνθεί με διάφορα αιτήματα περισσότερες από 600 γυναίκες, θύματα βίας οποιασδήποτε μορφής 

Το μήνυμα του Συμβουλευτικού Κέντρου προς όλες τις γυναίκες: «Μη φοβάστε! Μιλήστε!»

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας:

  • Απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες που έχουν υποστεί βία οποιασδήποτε μορφής ή/και διακρίσεις, καθώς και σε γυναίκες που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξης, εργασιακής συμβουλευτικής, καθώς και πληροφόρησης και ενημέρωσης για θέματα ισότητας των φύλων.
  • Παρέχει ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες του, που καλύπτονται από το ΑΠΟΡΡΗΤΟ της συμβουλευτικής διαδικασίας.

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Λεωνίδου 9-11, 35100, Λαμία
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 08:00-16:00
Τηλέφωνο: 22310 20059
Fax: 22310 20308
E-mail: lamia@isotita.gr

 

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα   

Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, η έμφυλη βία εξακολουθεί να υφίσταται και να πλήττει δυσανάλογα τις γυναίκες.

Η Βία κατά των Γυναικών, που εμφανίζεται με διάφορες μορφές (π.χ. λεκτική, ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική κακοποίηση, κοινωνικός έλεγχος κ.λπ.), προσδιορίζεται ως παραβίαση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων και εντάσσεται στον πυρήνα των έμφυλων, ιστορικά εδραιωμένων, κοινωνικών ανισοτήτων.

Για τον λόγο τούτο, δυστυχώς, συνεχίζει να αποτελεί ένα πρόβλημα επίκαιρο, το οποίο διαπερνά όλους τους πολιτισμούς και τις κοινωνίες. Η παγκόσμια διάσταση αυτού του φαινομένου αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο ΟΗΕ έχει συμβολικά ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων ότι το σύνθετο αυτό φαινόμενο δεν συνιστά απλά ατομική υπόθεση αλλά κοινωνικό πρόβλημα, και απαιτείται μια ολοκληρωμένη και πολυ-επίπεδη προσέγγιση για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπισή του.

Αρωγό στην προσπάθεια αυτή αποτελούν οι Υποστηρικτικές Δομές του Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), το οποίο αποτελείται από την 24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, 40 Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών και 21 Ξενώνες Φιλοξενίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.