Αρχική Τοπικά Λαμία: Εναλλακτικό μάθημα ιστορίας ΣΗΜΕΡΑ στο 2ο ΓΕΛ με την Ειρήνη Σαρίογλου

Λαμία: Εναλλακτικό μάθημα ιστορίας ΣΗΜΕΡΑ στο 2ο ΓΕΛ με την Ειρήνη Σαρίογλου

Ενναλακτικό μάθημα ιστορίας για τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ με ιστορικά ντοκυμαντέρ από την ερευνήτρια – ιστορικό Ειρήνη Σαρίογλου.

Το 2ο ΓΕΛ Λαμίας φιλοξενεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, την κ. Ειρήνη Σαρίογλου, Γενική Γραμματέα του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ (www.idisme.gr), η οποία θα πραγματοποιήσει στο χώρο του σχολείου Εναλλακτικό Μάθημα Ιστορίας με παράλληλη προβολή δύο ιστορικών ντοκιμαντέρ σε δύο ομάδες των 100 μαθητών διάρκειας 90 λεπτών η καθεμία.
Τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν είναι:
1. Το «Ζάππειο Παρθεναγωγείο Κωνσταντινουπόλεως» και
2. Τα «Γράμματα χωρίς Παραλήπτη, Αϊβαλί 1922»
Λίγα λόγια για την Ειρήνη Σαρίογλου
Η Ειρήνη Σαρίογλου, ερευνήτρια – ιστορικός, γεννήθηκε το 1972 στην Πόλη. Απόφοιτη του Ζαππείου Λυκείου, σπούδασε αρχικά Γαλλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στα Πανεπιστήμια Μαρμαρά και Grenoble. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση και του ΙΚΥ στο Πανεπιστήμιο του Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας – Τμήμα Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών. Το 2004 εκδόθηκε από το ΕΛΙΑ, στα αγγλικά, μέρος της διδακτορικής της διατριβής, με θέμα την «Επιρροή της τουρκικής πολιτικής στην ελληνική εκπαίδευση της Πόλης 1923-1974» και το 2011 από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) στα ελληνικά. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές μελέτες και άρθρα και έχει επιμεληθεί ιστορικά ντοκιμαντέρ τα οποία και έχουν διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ζάππειο Παρθεναγωγείο Κωνσταντινουπόλεως, Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη – Αϊβαλί 1922, Στην Εξορία – Ερζουρούμ Άσκαλε 1942, Η Σιωπηλή Σχολή – Μια αναδρομή στην ιστορία της Ι.Θ. Σχολής της Χάλκης, Ίμβρος – Τένεδος: Της Μνήμης και της Λήθης κ.α.). Έχει διδάξει οθωμανική και τουρκική ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πόλης και συν-ιδρύτρια του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.