Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Λαμία: Γεμάτο το Δημοτικό Θεατρο από μαθητές για τη “Φόνισσα”

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις της «Φόνισσας» στο Δημοτικό θέατρο Λαμίας.

Τα πρωινά το θέατρο είναι κατάμεστο από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Ας δούμε τι πραγματεύεται αυτή η παράσταση :

Μεγάλο θέμα του έργου και ζήτημα ανάλυσης και ερμηνείας αποτελεί η ύπαρξη ή όχι τύψεων και ενοχής εκ μέρους της Χαδούλας, ενώ πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει το τέλος του έργου στο οποίο η Χαδούλα βρίσκει τον θάνατο ανάμεσα στη θεία και την ανθρώπινη δικαιοσύνη. Αναλύσεις διαφόρων προσεγγίσεων, ψυχολογικές  βιολογικές, εγκληματολογικές,  φωτίζουν διαφορετικές σκοπιές ενός έργου που αποτελεί  μία μοναδική καταβύθιση του συγγραφέα στην ψυχοσύνθεση της ηρωίδας του. Ενός έργου που έχει ως έτερο πρωταγωνιστή την κοινωνία και την  κοινωνική αδικία, αφήνοντας στο θεατή να απαντήσει στο ερώτημα, αν η Χαδούλα, μέσω των φόνων, επιδεικνύει μία στρεβλή χειρονομία αγάπης. Στρεβλή, καθώς η ίδια δεν έμαθε ποτέ, ούτε από την μητέρα της, ούτε από τον σύζυγό της, το αληθινό νόημα του όρου.

Παραστάσεις: Τετάρτη 14, Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας στις 20:00.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€, για μαθητές-φοιτητές-ανέργους-πολύτεκνους 5€ και για συλλόγους κατόπιν συνεννοήσεως.

Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Υψηλάντη 17.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2231033325.

20161214_121913_wm fonissa-1 fonissa-2 fonissa-3 fonissa-4 fonissa-5 fonissa-6 fonissa-7 fonissa-8 fonissa-9 fonissa-10 fonissa-11

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ