Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Λαμία: Γιατί η επιχειρηματικότητα είναι τελικά “γυναικεία υπόθεση”

Γυναίκες της Λαμίας, για πρώτη φορά μαζί για την επιχειρηματικότητα!

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η πιο θηλυκή εκδήλωση προσανατολισμένη προς την επιχειρηματικότητα στη πόλη της Λαμίας. Πιο συγκεκριμένα η πρεσβεία των Ηνωμένων
Πολιτειών της Αμερικής, το Orange Grove της Ολλανδικής πρεσβείας και το BridgeHub ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε να γίνει πραγματικότητα για πρώτη φορά στη Λαμία, εκδήλωση με θέμα την γυναικεία επιχειρηματικότητα.

To event έγινε στον πρωτότυπο χώρο του Studio Project Photography. Εκεί συγκεντρώθηκαν περιπού 50 γυναικές παράλληλα με την ομάδα του BridgeHub και των συνεργατών του.

Το ηλικιακό φάσμα ξενκινούσε από 18 ετών μέχρι 60, φοιτήτριες, επιχειρηματίες, υπάλληλοι, μητέρες και μη, έτσι καλύφθηκε όλο το φάσμα του γυναικείου πληθυσμού της πόλης.

Μέσα από μια αρκετά διαδραστική διαδικασία που οργάνωσαν οι οικοδεσπότες, καταγράφηκαν διάφορα στοιχεία για τη περιοχή, όπου θα παρουσιαστούν μελλοντικά. Τα στοιχεία βασίστηκαν στις
ανάγκες, τα εμπόδια και τις ευκαιρίες που παρατηρούν οι γυναίκες της περιοχής σε σχέση με την επιχειρηματικότητα.

Τα αποτελέσματα συζητήθηκαν μεταξύ των παρευρισκομένων, δημιουργώντας τις συνθήκες για ένα εποικοδομητικό brainstorming. Ταυτόχρονα, οι γυναίκες της περιοχής γνωρίστηκαν μεταξύ τους. Αντάλλαξαν, γνώσεις και
εμπειρίες. Δημιούργησαν βάσεις για νέες φιλίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες. Έπειτα, από την εκδήλωση, αναλύθηκαν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, με γνώμονα την επόμενη εκδήλωση που θα γίνει μέσα Δεκεμβρίου.

Εκεί θα σχεδιαστούν οι προσπάθειες που προσανατολίζονται στη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ώστε στο μέλλον να πάρουν σάρκα και οστά οι ιδέες των γυναικών της Φθιώτιδας.


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ